Teļa karbonāde zaļā rīvmaizē

Teļa gaļa

Teļa gaļu bieži vien nepelnīti ignorē, uzskatot par pārāk diētisku, kurai pietrūkst savas garšas un ko grūti gatavot.

Ar savu grozu pēc ogām!

Siltās vasaras dienas, kuras visi tik ļoti gaidām un beidzot esam sagaidījuši, nav iedomājamas bez svaigām ogām!

Grilētas dateles ar rikotu

Grils

Gatavojot šo uzkodu, pats svarīgākais ir izvēlēties mīkstas un sulīgas dateles, kā arī pietiekami treknu speķi, lai galarezultāts izdotos gards un pilnīgs.

Alū šmorēts jēra apakšstilbs un šķinķis

Jērs

Jēra gaļa tās īpašās struktūras dēļ ir gardēžu un pavāru īpaši augstu novērtēta. Un marinēta alū tā kļūst par īstu delikatesi!

Līdakas kotletes ar salātiem

Līdaka

Kāds varbūt teiktu, ka šis ir moderns skatījums uz līdakām, bet arī zvejnieki slavējuši, ka tās ir ļoti, ļoti labas. Viegli pagatavojamas un ļoti gardas.

Spinātu un skābeņu zupa

Viegli un veselīgi

Īsts vitamīnu sprādziens bļodā - Ļoti vasarīga un ļoti garšīga zupa!

Cukīni un sakņu kārtojums

Svaigēšana

Lazanjas mēdz būt dažādas un šī ir pavisam kas cits. Svaiga, ar daudz dārzeņiem un uzturvielām. Bauda vasaras karstajās dienās.

Latgales kūku stāsti

100kukasun1svecite

Par zilo ezeru zemes - Latgales -  viesmīlību un sirsnīgajiem iedzīvotājiem ir dzirdēts daudz, tāpēc otro reizi ceļā uz grāmatas tapšanu, devāmies par to pārliecināties paši.

Receptes bilde

Risoto ar radikjo un čorizo

Risoto ir garšīgs arī bez piedevām, tomēr interesantāks vienmēr ir tāds, kuram pievienotas piedevas. Šādi raibi risoto ir tipiski Sicīlijas virtuvei....

Vairāk

Receptes bilde

Hardys OOMOO

„Hardys Oomoo” bija viens no pirmajiem vīniem, kurus XIX gadsimta beigās uzsāka gatavot vīndarītavas dibinātājs Tomass Hārdijs. Vārds „oomoo” aborigēnu...

Vairāk

Receptes bilde

Asais cukīni un gaļas sacepums

Cukīni sezona ir īsa, un, kad tā ir, tad tie jāēd, cik vien iespējams. Viens no ēdieniem ir sacepums, kurā tas mijas ar gaļu un maskarpones sieru. Jūtamo...

3Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu plātsmaize

No klasiskajām receptēm iedvesmota, tikai ar nelielu ingvera un kanēļa daudzumu un mandeļu skaidiņām. Vienkārša, sulīga un ne pārāk salda. Savukārt no...

1Vairāk

Receptes bilde

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne...

3Vairāk

Receptes bilde

Amaretto

Amaretto – itāļu mandeļu kompozīcija, kas izsmalcināta ar dažādiem dabīgiem aromātiem. Ideāls liķieris alkoholisko kokteiļu gatavošanai, kā arī perfekts...

Vairāk

Receptes bilde

„Smörgås brod” kūka

Šī kūka ir viena no tradicionālajiem zviedru svētku ēdieniem, un to var veidot kantainu vai apaļu un dekorēt ar visu garšīgo, kas ir ledusskapī un kas garšo...

1Vairāk

Receptes bilde

Macarons fromage frais et ciboulette – kazas siers ar lociņiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Macarons pagatavošana prasa lielu rūpību, un to izdošanās noslēpums ir prakse. Šeit vislabāk izmantot lazdu riekstu miltus, ja vien vari tādus...

4Vairāk

Silti pikantie butes salāti

Pavasaris un vasara ir laiks, kad ēst salātus, tos papildinot ar visdažādākajām piedevām vai pamatēdieniem. Šoreiz ar butes fileju. Nedaudz austrumnieciski...

Vairāk

Latvijas āboli, A - Z

Augļi

Šis ir neliels ieskats Latvijā pieejamo rudens un ziemas ābolu šķirņu daudzveidībā, kuras pieejams ganLatvijas tirgos, veikalos un dažādās saimniecībās,...

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgie Ziemassvētku mafini

Šie ir ļoti aromātiski Ziemassvētku mafini, kurus vari pagatavot arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesība, ja vien izmantosi speciālos auzu miltus un auzu...

5Vairāk

Mandeļu un ķiršu mākoņi

Šie pavisam droši nav balti mākoņi, bet gan brūngani. Varētu teikt – vakara. Tumša vakara. Tomēr tie ir saldi, gaisīgi, maigi un tik vilinoši. Un tādi top...

Vairāk

Receptes bilde

Zemeņu un mocarellas salāti

Zemenes

Lai gan vislabāk zemenes ēst svaigā veidā tieši no dobes, ir reizes, kad gribas, ko sātīgāku, bet ar zemenēm. Tad noder klasika - aragulas salāti ar zemenēm...

Vairāk

Receptes bilde

Maskarpones, citrusu eļļas un baltās šokolādes siera kūka

Siera kūkas visā pasaule ir klasika. Tās gatavo no krēmsiera, no rikotas siera, no dažādiem citiem krēmīgiem sieriem, kuru starpā ir arī maskarpone....

2Vairāk

Skatīt visas receptes

Karstvīns 03.12.12

Šis ziemas dzēriens savu popularitāti jau sen ieguvis daudzās Eiropas valstīs. To gatavo un labprāt lieto arī mūsu valstī, it īpaši Ziemassvētku laikā. Karstvīns pie mums atnācis no Vācijas; sākotnēji to gatavoja ārā, uz ielas, un tirgoja Ziemassvētku gadatirgos. Vācu nosaukums „Glühwein” nozīmē – „kvēlojošs jeb karsts vīns”.

Vairāk

Armanjaku noslēpums
„Chateau du Tariquet” armanjaku degustācija
21.12.12

Lai arī jau pašās novembra beigās, degustējot rozā šampaniešus, apsveicām jūs Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, domājot, ka tā bija Četrassezonas.lv 2012. gada pēdējā degustācija, tomēr sanāk, ka mazliet esam samelojušies. Bet labā nozīmē, jo bija vēl viena – veikalā „Gourmet Studio”, kur mums bija iespēja degustēt īstu ziemas dzērienu – armanjaku. Un vēl, kā minēja „Gourmet Studio” saimnieks Stans Dimperss – tieši šajā decembra nedēļā Gaskoņā notiek destilācijas svētki. Tā ka degustācija notika pat vairāk nekā ideālā laikā...

Vairāk

Gada degustācija
No crémant caur Gewürztraminer pie Pinotage līdz rosé portvīnam
15.12.11

Šī 2011. gada aklo degustāciju cikls – gards un izzinošs – beidzās ar ko pavisam atšķirīgu. Degustāciju, par kuru neviens neko nezināja. Mēs visiem, kas bija atnākuši uz vēlās ražas vīnu un zilo sieru degustāciju...

Vairāk

“Electrolux Design Lab 2014” seši finālisti 16.10.14

Jau pagājušajā gadā “Electrolux Design Lab” fināla pasākumā, kas notika Stokholmā, pieredzēju, ka šis nav kaut kāds konkurss, kurā kāds kaut ko ir iesūtījis, kāds kaut ko izvēlas un tad pasaka paldies. Nebūt ne, jo pati žūrija jau sākotnēji iedveš nelielas bailes finālistos un arī lielu cieņu tajos, kuri sēž zālē, lai uzmanīgi sekotu līdzi jautājumiem un atbildēm, kas noved tikai pie viena – pasaules labāka darba atrašanas, balstoties uz inovācijām, ērtumu, pielietojamību un reālām iespējām ko tādu uzražot.

Vairāk

Dizaina studenti aicināti meklēt jaunas idejas veselīgāka mājokļa veidošanai 09.02.14

Lai risinātu aktuālos veselības un ilgtspējas jautājumus nākotnes cilvēka mājsaimniecībā, ir izziņota starptautiskā studentu dizaina konkursa „Electrolux Design Lab 2014” tēma „Veselīga mājokļa veidošana”.

Vairāk

Gran Baristo kafijas aparāti
30.09.13

Jau gandrīz 30 gadus Saeco darbojas, ticot, ka katra kafijas tasīte ir patiesu pūļu vērta. Šodien viņi iezīmē jaunu pagrieziena punktu kafijas pagatavošanas vēsturē un ar lepnumu piedāvā GranBaristo – revolucionāru veidu, kā izbaudīt Jūsu iecienītāko kafiju.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Paprikas pastēte

Cik ilgi pastēti var glabāt?

IlzeV 21.06.2017. 13:43

Lieliskās burkānkūciņas

Ņēmu vērā komentārus un
1) kūkai pievienoju ~300 ml cukura (izmantoju tikai...

Glamorous 14.05.2017. 22:23

"Oreo" braunijs

Cukura daudzums ir pareizs? Izskatās diezgan daudz.

michux 03.05.2017. 23:23

Citronpīrāgs (tarte au citron)

Sakiet lūdzu, kādā sastāvā jābūt novārītajai citrona mizai? Tā jāsarīvē uz...

moniko 03.05.2017. 14:30

Salāti ar siera bumbām un greipfrūtiem

Ļoti garšīgi! Taisīšu atkārtoti. Vienīgi 4 greipfrūti ir stipri par daudz. Man...

dzhii 02.05.2017. 11:34

Ziņas

Uzsākot labdarības kampaņu, RITO aicina ziedot traukus 05.04.17

Trauku veikalu tīkls „RITO” sadarbībā ar labdarības organizāciju „Palīdzēsim.lv” arī šogad turpina labdarības kampaņu, aicinot iedzīvotājus ziedot traukus un virtuves piederumus - katlus, pannas, galda piederumus, šķīvjus, glāzes un citas noderīgas lietas virtuvei un mājai, lai sniegtu atbalstu sociālajam riskam pakļautajām ģimenēm. Ziedot traukus iedzīvotāji aicināti no 1. aprīļa līdz 30. aprīlim visos „RITO” tīkla veikalos Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos