Mini Crème brûlées au Foie Gras

Francijas virtuve

Crème brûlée ir vēl viena no franču kulinārijas klasiskajām vērtībām, ko var nobaudīt teju katrā restorānā, bet ne visos tas ir tiešām gards, un tikai retajā to pasniedz ar foie gras. Šos gatavo ļoti mazos trauciņos, jo tas tomēr ir foie gras – uzkoda, ko izbaudīt nelielos daudzumos.

Gailenes ar melnajām lēcām un zaļajiem zirnīšiem

Aktuāli sezonā

Pie saulainās krāsas gailenēm tā vien piestāv tumšās lēcas, ka radīs ne vien vizuāli labu kontrastu, bet arī garšu savienojums būs patīkams un interesants, turklāt veselīgs.

Vīnogu pīrāgs

Aktuāli sezonā

Rudens ir visīstākais laiks, lai ceptu tartes, kuru pamatnēm izmanto smilšu mīklu un tad pievieno visu, ko sirds kāro. Kamēr ir vīnogas, tikmēr liec tās un arī mandeles. Uzmanies, jo būs grūti apstāties, šo baudot!

Plūmju krēms

Pavisam vienkāršs un dievīgi gaisīgs.

Trusis ar bumbieriem

Aktuāli sezonā

Bumbieris ir ideāls auglis, jo iederas gan sāļos, gan saldos ēdienos un, manuprāt, īpaši labi sader ar balto gaļu.

Sēklu maize ar gailenēm

Aktuāli sezonā

Tikko no meža salasītas gailenes un sēklu maizīte, vai kas var būt labāks? Gaileņu sezonā, diez vai!

Spinātu un tunča podiņi ar paipalu olām

Aktuāli sezonā

Man šis ēdiens vairāk asociējas ar brīvdienu brokastīm vai branča maltīti, kad laiks it kā apstājas un tu baudi kaut ko tādu, kas ikdienai nemaz nepiestāvētu.

Mūzikas izglītība ar skatu nākotnē

Mūzikas skola

1954. gadā Japānā tika izveidota mūzikas izglītības sistēma, kas nes „Yamaha” vārdu. 1967. gadā „Yamaha” mūzikas skolas sāka savu darbību Vācijā, pēc tam arī citās pasaules valstīs. Šobrīd visā pasaulē ir vairāk nekā 6000 šo mūzikas skolu 40 valstīs. „Yamaha” mūzikas skolu pamatā ir unikāla metodika, kas nodrošina muzikālo attīstību visas dzīves garumā.

Receptes bilde

Banānu lassi

Lai arī lassi ir indiešu saldais ēdiens, dažkārt to dzer arī pie maltītes, nevis pēc tās. Ļoti viegli pagatavojams.

Vairāk

Receptes bilde

Victoria sponge mafinu kūkas

Victoria sponge – biskvīts ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā Anglijas pēcpusdienas tējas laikā. Tiem ir daudz variāciju, bet pamatsastāvdaļas vienas –...

1Vairāk

Receptes bilde

Lēnie vistas gabaliņi ar cidonijām

Šis ir viens no ziemas perioda ilgajiem brīvdienu ēdieniem. Aromātiska, lēni gatavota un sulīga vista. Ja tev nav pieejams brūkleņu vīns, izmanto vai nu ābolu...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar maltās gaļas bumbām

Divas klasiskas pastas piedevas – tomātu mērce, kurai nelielam saldumam pievienots cukurs (jo konservētie tomāti ir paskābi), un maltā gaļa, tikai šoreiz...

2Vairāk

Receptes bilde

Spageti ar ziedkāpostiem un mandelēm

Daudzi uzskata spageti par "smagu" ēdienu, jo papildina to ar sātīgu gaļas mērci. Bet, tu vari pagatavot spageti arī šādā variācijā un tā būs daudz...

Vairāk

Receptes bilde

Milti pastai

Produkti

Pirms uzsākt gatavot pastu vai picu mājas apstākļos, nepieciešams iegādāties itāļu miltus, kas domāti tieši šiem mīklas izstrādājumiem. Itālijā mēdz...

Vairāk

Receptes bilde

Îles flottantes

Îles flottantes ir tās pašas peldošās salas – vaniļas pārņemtajā mērcē peld maigās olu baltumu putas. Lai ēdiens būtu patiešām garšīgs, izmanto...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju un auksti kūpinātas gaļas mafini

Patiesībā šī recepte tapusi pateicoties tam, ka mājās ir mazs bērns, kuram jātaisa biezeņi. Tad nu lūk, vienā reizē šāds biezenis tika uztaisīts stipri...

2Vairāk

Receptes bilde

Kukurūzas krēmzupa

Darba dienām

Šī veģetārā zupa viegli pārtaps par vegānu, ja saldo krējumu aizvietosi ar kokosriekstu pienu. Bet, lai kuru versiju tu izvēlētos, tā būs viegla, saldena un...

Vairāk

Olu liķieris – kas tas ir?

Ziemassvētki

Dienas kļūst arvien īsākas, vakari – tumšāki, un Ziemassvētku laiks tuvojas. Tuvojoties svētkiem, mēs jau laicīgi domājam par uzkodām, pamatēdieniem un...

Vairāk

Receptes bilde

Paprikas pastēte

Šis saldenais krēms, pateicoties paprikai, rikotas sieram un valriekstiem, ir ne tikai laba ballīšu ēdienkartes sastāvdaļa, ko vislabāk pasniegt ar grauzdētām...

Vairāk

Receptes bilde

Vīns Paul Zinck Terroir Gewürztraminer 2010

Tikai pāris kilometrus uz dienvidrietumiem no Kolmāras, „Zinck” vīna darītava atrodas Egisheimā, vienā no jaukākajiem ciematiem Elzasā. Ciematu aizsargā...

Vairāk

Atlantijas dārgums – Norvēģijas lasis

Nav noslēpums, ka Norvēģijas daba ir īpaši skarba un tajā valda divas stihijas – vējš un ūdens. Atlantijas okeāns apskalo visu Norvēģijas rietumu krastu,...

Vairāk

Receptes bilde

Marcipāna pārklājums kūkām

Ar šo marcipāna masu vari pārklāt gan lielākas, gan mazākas kūkas, kā arī kēksiņus (cupcakes). Pat ja pirmajā reizē marcipāna pārklājumā iemetīsies...

Vairāk

Skatīt visas receptes

Franču virtuves tradicionālo ēdienu nosaukumi un kulinārijas termini 04.04.11

Franču virtuvei ir pašas izsmalcinātākās un skaistākās virtuves reputācija visā pasaulē. No vienas puses, franču ēdieni ir izsmalcināti un grezni, no otras puses – pieejami un vienkārši.   Ēdienu daudzveidība mainās no provinces uz provinci...

Vairāk

Atceries. Pasapņo. Izbaudi. 21.01.15

Atsauc atmiņā bērnības saldo garšu ar "Tere" biezpiena masu, kas papildināta ar rozīnēm. Pasapņo par vasaras siltajiem atpūtas brīžiem, baudot "Yoomoo" jogurta saldējumu un atsvaidzinošo "Oxfam Fairtrade" citrona limonādi. Un izgaršo citus garšu kārpiņām tīkamus produktus.

Vairāk

Viña Maipo. Īsta cieņa. 05.01.11

Čīles vīndarītavas nosaukums sakrīt ar Maipo pilsētas nosaukumu, kura atrodas Maipo upes ielejā, 38 kilometru attālumā no Santjago. Pilsēta dibināta 1583. gadā, lai aizstāvētos no vietējo iedzīvotāju uzbrukumiem. Kā jebkurā koloniālā pilsētā, tās sociālā dzīve bija koncentrēta ap baznīcu, kas tika uzcelta XVII gadsimta otrajā pusē...

Vairāk

Mazliet par latviešiem un Ziemassvētkiem 21.12.11

Katrai tautai ir savi Ziemassvētku ēdieni, ko galdā cenšas celt ikviens, kuram tas iemācīts vai vienkārši garšo. Arī mums, latviešiem, Ziemassvētku vakars – vienalga, vai svinams 24. decembrī vai janvāra sākumā (kāda nu kuram ticība)...

Vairāk

Olu aizstājēji 09.04.10

Mūsdienās ir daudz iemeslu, kāpēc kāds neēd olas – vai nu tā ir alerģija, vai paaugstināts holesterīna līmenis, vai princips un pārliecība, vai vienkārši fakts, ka olas negaršo. Tomēr par spīti tam visam, vēl arvien gribas apēst kādu kūku un saldumus, kuros parasti, iegādājoties tos veikalā, ir pievienotas olas, jo tās darbojas kā produktu savienotājs, ieraudzētājs, mitruma un bagātīguma radītājs. Ja olas ēst negribi vai nedrīksti vai gluži vienkārši olu mājās nav, tad ir daži produkti, kuri darbojas kā olu aizstājēji.

Vairāk

Daudz vairāk nekā kafija. Izcilības stāsts. „Illy”. Tikai „Illy” 04.11.11

Kafijas vēsture nav vienkārši vēsture. Tas ir stāsts par to, kā attīstījusies civilizācija un kā viens produkts valdījis pār cilvēkiem, tos vazājot aiz deguna un naudas makiem, patiesībā to pašu darot arī šodien, jo laba kafija nemaksā maz un tie, kas to novērtē, ir gatavi šķirties no daudz vairāk nekā dažs labs cits...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Trusis ar baltvīnu un rozmarīnu

Vīna bija palicis tikai 100 ml, tāpēc nolēmu pievienot mammas gatavoto tomātu sulu....

ainanemiro 25.09.2016. 14:16

Melleņu jogurta mafini

Superīgi! Tik pūkaini, ka pilnīgi kūst mutē!

Biba 13.09.2016. 16:17

Veselīgie brokastu mafini

Lieliski mafini!

Biba 13.09.2016. 16:15

Banānu ‒ apelsīnu mafini

Kaut kā īsti nesanāca, izmantoju apelsīnu marmelādi, bet apelsīnu garšu vispār...

Biba 02.09.2016. 11:38

Bûche de Reims

Iespējams, ka jāizmanto tieši rožu cepumi, jo ar "parastajiem" sanāk neizteiksmīga...

Biba 01.09.2016. 11:07

Ziņas

Aicinām uz Pirtnieku festivālu! 10.08.16

Aicinām ieplānot 12. – 13. augustu kā enerģētiski spēcīgas un noderīgas dienas pavadīšanai Jelgavas novada Nākotnē, kur Pirtnieku festivālā varēs gan atpūsties, gan “uzlādēties”, gan izzināt ko jaunu par sevi pašu, ja vien piemeklēsi sev vajadzīgās nodarbes festivāla programmā vai apciemosi kluso pirts un SPA zonu.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos