Tarte ar mellenēm un maskarpones sieru

Vasaras garša

Ja pamatni izcep jau iepriekš, tad kūku var pagatavot burtiski pāris minūtēs.

Dzirkstošā arbūzu zupa ar ledus ogām un piparmētrām

Arbūzs

Kad gribas pārsteigt vai piešķirt dzirksti ikdienai!

Kamambērs ar bumbieriem

Pikniks

Maigs, viegli pikants kamambērs ideāli sader ar šo maigi pikanto bumbieru ievārījumu.

Pasta ar svaigiem cukīni un brinzu

Cukīni

Kad parādās pirmie cukīni – zaļi, maigi un kraukšķīgi, kad tomāti tik kārdinoši smaržo, bet virtuvē pavadītais laiks ir tieši proporcionāls dienas garumam, tad tās ir pazīmes, ka vasara ir pašā plaukumā.

Laša rulete

Pikniks

Pagatavo ruleti iepriekšējā dienā un, pirms dodies uz pikniku, sagriez, sakārto aizvākojamā traukā un liec piknika grozā, lai vēlāk baudītu ar citām uzkodām.

Grilētas arbūza šķēlītes ar kazas sieru

Arbūzs

Arbūza svaigums lieliski sader ar kazas siera svaigumu. To visu papildina bietes, cukīni un tomātiņi. Vasaras kombinācija, kas jāpamēģina.

Scalopina al limone

Itālijas virtuve

Klasisks Kampānijas reģiona ēdiens. Viegli pagatavojams, turklāt tajā izmanto vienu no Kampānijā iecienītākajiem augļiem – citronu.

Itālija. Sempre bello*

Pasaules garšas

Tiem, kuri bijuši Sicīlijā, neradīsies jautājums – kāpēc Itālija, kāpēc Sicīlija. Kaut gan atbildes var atšķirties. Mēs to izvēlējāmies tāpēc, ka tā ir fantastiska vieta vēstures dēļ. Uzreiz varu teikt, ka nav iespējams 2 nedēļu laikā apskatīt visu Sicīliju – šķiet, ka pietrūka vēl kādas 10 dienas, iespējams, pat vairāk.

Receptes bilde

Donnafugata „Vigna di Gabri”

IETEICAMAIS VĪNS VIRS 10 LVL

„Vigna di Gabri” – šis baltvīns nosaukts dibinātāja sievas Gabrielas vārdā. Viņa pati piedalījās vīna tapšanā un paredzēja tā panākumus jau 1987....

Vairāk

Receptes bilde

Paul Mas 1892 Vin de Pays d'Oc 2010

Domaines Paul Mas ir četrām ģimenēm piederoša vīna darītava, kam pieder vairāk nekā 100 ha vīnogulāju. Vīna dārzi kalnos robežojas ar Ēro ieleju...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju sēklu sviests

Produkti

Sēklu un riekstu labās īpašības zināmas jau izsenis. Visas to sastāvdaļas, ja vien produkts ir kvalitatīvs un, vislabāk, bioloģisks, ir liels labums mūsu...

Vairāk

Receptes bilde

Putots kazas piena siers ar glazētiem dārzeņiem

Vēlā rudenī un ziemā, kad valda uzskats, ka visi dārzeņi ir garlaicīgi un baudāmi tikai zupā vai cepti, vajag izmēģināt ko jaunu. Dārzeņus izvārīt...

Vairāk

Receptes bilde

Pašu gatavota grila mērce vistas gaļai

"Četru Sezonu Virtuve"

Pagatavo šo mērci, un, tā kā to var ledusskapī turēt mēnesi, tad varēsi par to neuztraukties un izmantot vairākās grilēšanas reizēs. Kafija un apelsīnu...

4Vairāk

Receptes bilde

Dzērveņu, pistāciju cepumi ar Ziemassvētku garoziņu

Svētku neatņemama sastāvdaļa – cepums, turklāt tik skaists un trausls. Dzērveņu un pistāciju vietā vari likt jebkurus mīļākos riekstus un žāvētās ogas,...

3Vairāk

Receptes bilde

Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šīs Ziemassvētku augļu kūkas pamatā ir gaišie žāvētie augļi – gaišās rozīnes, ananasi, aprikozes, pašmāju cidonijas un citrusaugļi...

5Vairāk

Receptes bilde

Vienkāršā paelja

Paeljai ir daudz variāciju, un katrs uzskata, ka viņam ir vislabākā. Manējā ir laba, bet droši vien daudzas spānietes teiktu, ka kaut ko gatavoju nepareizi....

2Vairāk

Receptes bilde

Franču kartupelīši ar ķiplokiem un sieru

Šie košie franču kartupelīši ne tikai izskatās kārdinoši, bet arī garšo tik labi, ka nevar vien sagaidīt nākamo to baudīšanas reizi.

Vairāk

Receptes bilde

Sodas maize ar kamas miltiem

NEPARASTA MAIZE

Sodas maizes gatavošanai kama ir ideāli piemērota, jo tā klasiskajai maizei, ko gatavo ar kviešu miltiem, piešķir dziļāku un izteiksmīgāku garšu, tumīgumu...

Vairāk

Receptes bilde

Magoņu mafini ar olu baltumu cepurīti

Šie ir burvīgi, sulīgi un gaisīgi mafini, kas skaisti izskatās tieši ar balto cepurīti. Kā radīti svētkiem. Un tajā pašā laikā tik viegli pagatavojami.

Vairāk

Receptes bilde

Riekstu krēma-biezpiena sacepums

Patiesībā recepte radās no Nutellas burciņas pārpalikumiem pēc kāda lielāka pasākuma, kurā tā bija obligāta sastāvdaļa. Pašai man Nutella un visi...

Vairāk

Receptes bilde

Grūbu tabulē

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis grūbu tabulē (no arābu val. „nedaudz pikants”) būs gan lieliski salāti paši par sevi, gan kā piedeva pie zivs ēdieniem. Ja plāno lielākus svētkus,...

Vairāk

Receptes bilde

The Famous Grouse Finest Blend

Pats populārākais Skotijas viskijs, ražots no labākajiem iesala spirtiem, tādiem kā The Macallan un Highland Park, lai iegūtu samtainu garšu, jaukts tikai ar...

Vairāk

Skatīt visas receptes

Ķirši un vīģes cukurā 25.10.10

Veidojot oktobra aklo degustāciju, gribējām degustatoriem dot iespēju pagaršot dažādus ievārījumus, jo, lai gan neviens veikalā pirktais ievārījums nav gardāks par paša, mammas, draudzenes vai vecmāmiņas gatavoto, tomēr ne visiem ir iespēja un vēlme pašiem gatavot, un arī mammas mūsdienās ne visas stāv pie katliem un vāra krājumus ziemai. Bet ievārījums ir tāda lieta, ko ik pa laikam gribas – vai nu pie pankūkām...

Vairāk

Antonijas ielas musketieris 14.12.09

Lai iegādātos labas lietas un par tām nepārmaksātu, ir jāzina pareizās vietas, kur tās iegādāties. Viena no tādām vietām ir noliktava/veikals „D’Artanjans”. Tā pieder francūzim Sirilam Prono (Cyril Prono), kurš Latvijā ieradās pirms 13 gadiem un kopš tā laika sāka piedāvāt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas veikaliem un restorāniem labus, izmeklētus un kvalitatīvus produktus. Protams, kā jau pasaka nosaukums, visvairāk veikaliņā ir pieejami Francijas produkti, bet tajā pašā laikā varēsiet iegādāties arī labus itāļu un spāņu sierus un desiņas un Jaunzēlandes jēru.

Vairāk

Ķīnas tējas dzeršanas tradīcijas un ceremonija 17.02.12

Kur gan citur, ja ne tējas dzimtenē Ķīnā tās dzeršana ir svēta un jau 4 tūkstošu gadu garumā kopta tradīcija. Ķīniešiem tējas dzeršana ir vesela ceremonija, kas izveidojusies, tējai pakāpeniski iegūstot atzinību no visas lielās Ķīnas iedzīvotājiem. Rakstā „Ķīnas tēja cauri gadsimtiem” mēs jau izsekojām līdzi tējas vēsturiskai attīstībai, bet šoreiz – vairāk par pašu tējas ceremoniju. Ķīniešu tējas kultūrai, kuru pazīstam šodien, pamatā ir...

Vairāk

Šablī – Burgundijas „zelta vārti” 23.10.12

Atļaušos apgalvot, ka Šablī vīns ir vispazīstamākais un populārākais franču baltvīns pēc šampanieša, vismaz pie mums Latvijā! Diemžēl manā rīcībā nav statistikas datu par franču vīnu pārdošanas apjomiem mūsu tirgū, bet šī vīna klātbūtne ikvienā sevi cienošā vīna veikalā vai bārā un pat daudzos lielveikalos apstiprina manus vārdus. Iespējams, katram no mums, kurš ir pamēģinājis šo vīnu, ir savs priekšstats, kādam ir jābūt īstam Šablī....

Vairāk

“UNDURRAGA” – GADA VĪNA DARĪTAVA ČĪLĒ 23.04.13

Organizācija “Wines of Cile”, kas pārrauga Čīles vīnu kvalitāti un tēlu pasaulē, ikgadējā “Gala del Vino” pasākumā par 2012. gada labāko vīna darītavu ir atzinusi “Viña Undurraga”, novērtējot kompānijas starptautiskos panākumus, vīnu kvalitāti un veiktās inovācijas. “Gala del Vino”, kurā tiek sumināti valsts izcilākie vīna speciālisti un darītāji, piedalās valsts oficiālās amatpersonas un ministri...

Vairāk

Olu izmēri un to atšifrējumi 29.03.10

Olas mūsdienās un arī jau gadsimtiem ilgi tiek pievienotas ļoti daudziem ēdieniem un laba konditoreja bez olas ir neiedomājama. Ir mulsinoši ārzemju receptēs lasīt dažādus nesaprotamus olu izmēru apzīmējumus – extra large, peewee, vai pat tradicionālo medium. Tāpēc šeit ir neliels ieskats, kā pasaulē atšķiras olu izmēri un kas slēpjas zem to nosaukumiem...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Cannelloni ar dārzeņiem un divu veidu sieriem

Kaut kas fantastisks! Tik sierīgs, maigs un reizē pikants, un ēdot neviens nevarēja...

Biba 24.08.2016. 09:32

Torta Capresa

Man kā iesācējai kūku cepšanā - šī kūka sanāca lieliska. Mitra. Šokolādīga....

ZandaŠmat 20.08.2016. 16:17

Tomātu ievārījums

Viens no maniem mīļākajiem ievārījumiem. Vāru to jau ceturto gadu, lai gan ķēpa...

kkkat 17.08.2016. 15:00

Kamambērs ar bumbieriem

Pipari - rupja maluma.

ČetrasSezonas redakcija 16.08.2016. 01:14

Īpaši sulīgā ābolkūka (Gateau aux pommes extra-moelleux)

Ļoti, ļoti, ļoti laba! Tik vienkāršs sastāvs, bet tāds rezultāts! Fantastiski...

Biba 12.08.2016. 16:00

Ziņas

Aicinām uz Pirtnieku festivālu! 10.08.16

Aicinām ieplānot 12. – 13. augustu kā enerģētiski spēcīgas un noderīgas dienas pavadīšanai Jelgavas novada Nākotnē, kur Pirtnieku festivālā varēs gan atpūsties, gan “uzlādēties”, gan izzināt ko jaunu par sevi pašu, ja vien piemeklēsi sev vajadzīgās nodarbes festivāla programmā vai apciemosi kluso pirts un SPA zonu.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos