Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem

Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem 24.04.12

Liekas, ka katrā lielākā vai mazākā kompānijā pienāk laiks, kad gribas ko īpašu (ja neskaitām, ka jau daudz kas īpašs eksistē), kas liek domāt par jaunām idejām un izpildījumu. Ir reizes, kad šīs jaunās idejas pat nav īpaši jāizdomā, bet tās atnāk pašas. 19. aprīlī šāda īpaša diena un brīdis bija vienai no vecākajām Latvijas saldumu ražotāju kompānijām „Laima”, jo tika atklāts kas jauns un nebijis – šokolādes konfekšu izlase ar nosaukumu „Compliments”.

„Compliments” ir lielas komandas kopdarbs. Pirmo reizi „Laimas” vēsturē ir radīta konfekšu kārba sadarbībā ar četriem Latvijā slaveniem šefpavāriem – Lauri Aleksejevu, Raimondu Zommeru, Jāni Kairi un Havjeru Garsia, kuri sadarbībā ar „Laimas” tehnologiem izstrādājuši īpašo dāvanu sievietēm –  vairākas neatkārtojamas garšas konfektes.

Kā atklāšanā stāstīja kompānijas attīstības projektu vadītāja Dana Pokotinska, pirms dažiem gadiem viņai, viesojoties „Tallink Hotel” un piedaloties saldumu gatavošanā pie konditora Jāņa Kaira, radās ideja, ka vajadzētu izveidot ko tādu, kā tapšanā piedalās cilvēki no citām sfērām. Tomēr laikam ejot, un mēs visi zinām, cik tas ātri iet, nekādi nepietika impulsa šo ideju pat sākt kārtīgi apdomāt. Tad kādu dienu atnācis ciemos Havjers Garsia, kurš stāstījis par lielisko šokolādes un čili savienojumu un par to runājis kā par vienīgo baudu pasaulē. Un tad dzima ideja.

Ideja, kurā vienojās četri pavāri, katrs radot divas konfektes garšas. Tādas garšas, kuras patīk viņiem pašiem un kuras viņi gribētu dāvināt savām dāmām. „Ir liela atšķirība, vai gatavo konfektes, kuras viesi apēdīs šodien vai rīt, vai turpretī gatavo konfektes, kurām jāuzglabājas ilgāk, kas ir pavisam citas zināšanas un prakse,” – ar šādiem vārdiem Lauris Aleksejevs pateicās vienai no tehnoloģēm Annai Iļjinai, jo tikai kopdarbā un ar zināšanām iespējams sapņus īstenot, piedāvājot arī plašākam šokolādes mīļotāju lokam nobaudīt lieliskas un patiesībā unikālas konfektes.

Kompānijas „NP foods” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis ar lepnumu stāstīja par 140 gadu seno stāstu, kad aizsākās fabrikas „Laima” darbība. Tāpat kā toreiz, arī šodien “Laima” ir tikpat cēla un pārliecinoša tajā ko dara - lutina saldummīļus, to darot kvalitatīvi un ar senām zināšanām.

Šīs skaistās apaļās kārbas sevī slēpj dažādas garšas, kuras radījuši četri pavāri. Katram pavāram, kā jau māksliniekam, ir savi iedvesmas avoti, kas liek radīt to, par ko beigās jūsmojam mēs.

Havjers Garsija:

  • pralinē ar zemesriekstiem, sāli un pipariem tumšā šokolādē
  • tekilas garšas krēms ar laima želeju tumšā šokolādē

„Savas konfektes radīju kā pateicību vecmammiņai Enriketai, totonaku cilts indiānietei, jo tieši viņa atvēra durvis uz gastronomisko noslēpumu pasauli, uzdāvinot vienu no vērtīgākajām pavāra dāvanām – garšu.” Havjers dzīvo ar vecmāmiņas iemācīto pārliecību, ka visi ēdieni jāgatavo ar mīlestību, jo tikai tad, kad ēdienam pievienota sirds, tas var izdoties īsteni izcils.

Lauris Aleksejevs:

  • apelsīnu želeja ar šokolādes krēmu tumšā šokolādē
  • piparmētru želeja ar kokosriekstu garšas krēmu tumšā šokolādē

„Nav lietas, kas spētu būt veiksmīgas bez mīlestības, bet, lai rastos mīlestība, ir nepieciešama saskanīga savienība. Piemēram, šokolādes krēms ar apelsīnu želeju tumšajā šokolādē ir ideālais pāris, jo apelsīns ar šokolādi sader perfekti. Savukārt eksotiskākas harmonijas cienītājiem dāvinu piparmētru želejas un kokosriekstu garšas krēma duetu tumšajā šokolādē – tas ir sapnis par svaigumu un Karību jūras paradīzes pludmalēm.”

Raimonds Zommers:

  • marakujas želeja baltā šokolādē
  • ķirbju krēms ar sēkliņām tumšā šokolādē

„Sievietes mīl ar ausīm, vīrieši – ar acīm, bet kurš spēj pretoties tai mīlestībai, ko izstaro šokolāde? Šokolāde sniedz enerģiju un saldina dzīvi, un es pats šokolādi ēdu katru dienu. Varbūt tieši tāpēc vienmēr smaidu un esmu pacilātā noskaņojumā.”

Jānis Kairis:

  • marcipāns ar žāvētiem augļiem un riekstiem tumšā šokolādē
  • pralinē ar karameļu piedevu piena šokolādē

„Pārsteigt ar negaidītu ziedu pušķi – tā ir apveikumu klasika. Bet laba šokolāde spēj daudz vairāk – tā garantē pacilātu garastāvokli, jo dod tonusu un piepilda ar laimes sajūtu. No bērnības atceros konfektes „Serenāde”, kas man šķita garšīgākais, debešķīgākais, kas vien var būt, tāpēc arī savā konfektē iemiesoju žāvētus augļus, riekstus un marcipānu.”

Tieši tikpat unikāls, cik unikālas ir garšas un šie vīrieši, ir arī iepakojums, kā arī tas, ka šīs konfektes netiks piedāvātas visu laiku un vienmēr. Tās saražotas noteiktā daudzumā un būs pieejamas tikai dažus mēnešus, tāpēc visiem vīriešiem, kuri vēlas palutināt savas dāmas, izsakot vislabākos komplimentus, ir laiks to darīt tagad un noteikti ne vienu reizi vien.

Kā vakara nobeigumā teica šarmantā vakara vadītāja Liene Tomsone, kuras dzīve arī nav iedomājama bez šokolādes, – ir grūti saprast, vai komplimenti jāizsaka par lielisko šokolādi vai par lieliskajiem cilvēkiem, kas sanākuši, bet no tā atliek secināt, ka vislabākā kombinācija noteikti ir izvēlēties abus, jo labas šokolādes un mīļu cilvēku nekad nevar būt par daudz. Tiem, kas to novērtē.

Autors: Signe Meirāne
FOTO: Ieva Salmane

Citi raksti

Iznākusi grāmata „Mūsu Mantojums” 14.11.14

Kulinārijas žurnāla un portāla „Četras Sezonas” komanda kopā ar idejas autori Signi Meirāni laidusi klajā mantojumu nākamajām paaudzēm – grāmatu ar omīšu un opīšu senajām receptēm, kas papildinātas ar dzīvesstāstiem, skaistām bildēm un Latvijas reģionu kulināro tradīciju raksturojumiem.

Vairāk

Rīgas kokteilis – ej un balso! 13.06.11

Ceturtdien, 9.jūnija pievakarē ar skaļām ovācijām un augstu emocionālo pacēlumu noslēdzās konkursa „Rīgas kokteilis” pirmā kārta, un tika noteikti trīs labākie kokteiļi, kuri līdz pat jūlija beigām cīnīsies par to, kuram dzērienam turpmāk būs gods nest Rīgas īpašā kokteiļa vārdu. Līdz ar trīs finālistu noteikšanu...

Vairāk

Gada someljē 31.05.10

Šogad konkurss „Labākais gada someljē” notika viesnīcā „Tallink” 14. maijā, un par uzvarētāju kļuva Jānis Kaļķis („Hotel Jūrmala SPA”). Jau 5 gadus Latvijas Someljē asociācija organizē konkursu starp šīs sarežģītās un, jāatzīmē, Latvijā samērā retās profesijas, someljē, pārstāvjiem. Par „labākā someljē” titulu cīnījās 11 pārstāvji no restorāniem, vīnu veikaliem un tirdzniecības kompānijām...

Vairāk

„Riga Food” – kurš pirmais! 30.07.10

„Riga Food” izstāde tiem, kas strādā ar ēdienu nozari saistītos uzņēmumos, ir jau zināma un ierasta vieta, kura tiek apmeklēta katru gadu septembra pirmajos datumos. Arī 2010. gads nav nekāds izņēmums, un „Riga Food 2010” izstāde ikvienu gaidīs turpat, Ķīpsalas izstāžu zālē no 8. līdz 11. septembrim. Pirmā diena, kā jau ierasts, ir tikai apmeklētājiem ar ielūgumiem, un, ja tev tāda nav, tad labāk izstādes apmeklējumu plāno kādā citā datumā. Izstāde šogad plānota tikpat plaša kā ierasts...

Vairāk

Diena, kurā ir prieks
Grāmatas „Ēdiena un vīna harmonija” prezentācija
19.12.11

Lai gan katra diena paiet kārtīgā un kaislīgā darbā, ir dienas, kurās, liekas, visas šīs dienas sastājas kopā un notiek kas īpašs. Kas – pirms tam vēl nezini, bet zini, ka tas būs kaut kas tāds, kas pacels spārnos un liks aizdomāties. Viena no tādām dienām bija mūsu dzīvē....

Vairāk

Noslēgusies recepšu bildēšana jaunajai grāmatai 01.10.12

Ir liels gandarījums un prieks jums paziņot, ka Četrassezonas.lv grāmatas laikietilpīgākie darbi – recepšu pagatavošana un fotografēšana – ir beigusies. Posms, kurā katru pirmdienu Signe pirka visus nepieciešamos produktus un turpmākās četras darba dienas no tiem pagatavoja 8–10 receptes dienā, bet Armands Meirāns tās visas iemūžināja, meklējot piemērotākos aksesuārus un labāko kadru, un vīnzinis Jānis Kaļķis piemeklēja vispareizākos vīnus, ir beidzies...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos