Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem

Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem 24.04.12

Liekas, ka katrā lielākā vai mazākā kompānijā pienāk laiks, kad gribas ko īpašu (ja neskaitām, ka jau daudz kas īpašs eksistē), kas liek domāt par jaunām idejām un izpildījumu. Ir reizes, kad šīs jaunās idejas pat nav īpaši jāizdomā, bet tās atnāk pašas. 19. aprīlī šāda īpaša diena un brīdis bija vienai no vecākajām Latvijas saldumu ražotāju kompānijām „Laima”, jo tika atklāts kas jauns un nebijis – šokolādes konfekšu izlase ar nosaukumu „Compliments”.

„Compliments” ir lielas komandas kopdarbs. Pirmo reizi „Laimas” vēsturē ir radīta konfekšu kārba sadarbībā ar četriem Latvijā slaveniem šefpavāriem – Lauri Aleksejevu, Raimondu Zommeru, Jāni Kairi un Havjeru Garsia, kuri sadarbībā ar „Laimas” tehnologiem izstrādājuši īpašo dāvanu sievietēm –  vairākas neatkārtojamas garšas konfektes.

Kā atklāšanā stāstīja kompānijas attīstības projektu vadītāja Dana Pokotinska, pirms dažiem gadiem viņai, viesojoties „Tallink Hotel” un piedaloties saldumu gatavošanā pie konditora Jāņa Kaira, radās ideja, ka vajadzētu izveidot ko tādu, kā tapšanā piedalās cilvēki no citām sfērām. Tomēr laikam ejot, un mēs visi zinām, cik tas ātri iet, nekādi nepietika impulsa šo ideju pat sākt kārtīgi apdomāt. Tad kādu dienu atnācis ciemos Havjers Garsia, kurš stāstījis par lielisko šokolādes un čili savienojumu un par to runājis kā par vienīgo baudu pasaulē. Un tad dzima ideja.

Ideja, kurā vienojās četri pavāri, katrs radot divas konfektes garšas. Tādas garšas, kuras patīk viņiem pašiem un kuras viņi gribētu dāvināt savām dāmām. „Ir liela atšķirība, vai gatavo konfektes, kuras viesi apēdīs šodien vai rīt, vai turpretī gatavo konfektes, kurām jāuzglabājas ilgāk, kas ir pavisam citas zināšanas un prakse,” – ar šādiem vārdiem Lauris Aleksejevs pateicās vienai no tehnoloģēm Annai Iļjinai, jo tikai kopdarbā un ar zināšanām iespējams sapņus īstenot, piedāvājot arī plašākam šokolādes mīļotāju lokam nobaudīt lieliskas un patiesībā unikālas konfektes.

Kompānijas „NP foods” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis ar lepnumu stāstīja par 140 gadu seno stāstu, kad aizsākās fabrikas „Laima” darbība. Tāpat kā toreiz, arī šodien “Laima” ir tikpat cēla un pārliecinoša tajā ko dara - lutina saldummīļus, to darot kvalitatīvi un ar senām zināšanām.

Šīs skaistās apaļās kārbas sevī slēpj dažādas garšas, kuras radījuši četri pavāri. Katram pavāram, kā jau māksliniekam, ir savi iedvesmas avoti, kas liek radīt to, par ko beigās jūsmojam mēs.

Havjers Garsija:

  • pralinē ar zemesriekstiem, sāli un pipariem tumšā šokolādē
  • tekilas garšas krēms ar laima želeju tumšā šokolādē

„Savas konfektes radīju kā pateicību vecmammiņai Enriketai, totonaku cilts indiānietei, jo tieši viņa atvēra durvis uz gastronomisko noslēpumu pasauli, uzdāvinot vienu no vērtīgākajām pavāra dāvanām – garšu.” Havjers dzīvo ar vecmāmiņas iemācīto pārliecību, ka visi ēdieni jāgatavo ar mīlestību, jo tikai tad, kad ēdienam pievienota sirds, tas var izdoties īsteni izcils.

Lauris Aleksejevs:

  • apelsīnu želeja ar šokolādes krēmu tumšā šokolādē
  • piparmētru želeja ar kokosriekstu garšas krēmu tumšā šokolādē

„Nav lietas, kas spētu būt veiksmīgas bez mīlestības, bet, lai rastos mīlestība, ir nepieciešama saskanīga savienība. Piemēram, šokolādes krēms ar apelsīnu želeju tumšajā šokolādē ir ideālais pāris, jo apelsīns ar šokolādi sader perfekti. Savukārt eksotiskākas harmonijas cienītājiem dāvinu piparmētru želejas un kokosriekstu garšas krēma duetu tumšajā šokolādē – tas ir sapnis par svaigumu un Karību jūras paradīzes pludmalēm.”

Raimonds Zommers:

  • marakujas želeja baltā šokolādē
  • ķirbju krēms ar sēkliņām tumšā šokolādē

„Sievietes mīl ar ausīm, vīrieši – ar acīm, bet kurš spēj pretoties tai mīlestībai, ko izstaro šokolāde? Šokolāde sniedz enerģiju un saldina dzīvi, un es pats šokolādi ēdu katru dienu. Varbūt tieši tāpēc vienmēr smaidu un esmu pacilātā noskaņojumā.”

Jānis Kairis:

  • marcipāns ar žāvētiem augļiem un riekstiem tumšā šokolādē
  • pralinē ar karameļu piedevu piena šokolādē

„Pārsteigt ar negaidītu ziedu pušķi – tā ir apveikumu klasika. Bet laba šokolāde spēj daudz vairāk – tā garantē pacilātu garastāvokli, jo dod tonusu un piepilda ar laimes sajūtu. No bērnības atceros konfektes „Serenāde”, kas man šķita garšīgākais, debešķīgākais, kas vien var būt, tāpēc arī savā konfektē iemiesoju žāvētus augļus, riekstus un marcipānu.”

Tieši tikpat unikāls, cik unikālas ir garšas un šie vīrieši, ir arī iepakojums, kā arī tas, ka šīs konfektes netiks piedāvātas visu laiku un vienmēr. Tās saražotas noteiktā daudzumā un būs pieejamas tikai dažus mēnešus, tāpēc visiem vīriešiem, kuri vēlas palutināt savas dāmas, izsakot vislabākos komplimentus, ir laiks to darīt tagad un noteikti ne vienu reizi vien.

Kā vakara nobeigumā teica šarmantā vakara vadītāja Liene Tomsone, kuras dzīve arī nav iedomājama bez šokolādes, – ir grūti saprast, vai komplimenti jāizsaka par lielisko šokolādi vai par lieliskajiem cilvēkiem, kas sanākuši, bet no tā atliek secināt, ka vislabākā kombinācija noteikti ir izvēlēties abus, jo labas šokolādes un mīļu cilvēku nekad nevar būt par daudz. Tiem, kas to novērtē.

Autors: Signe Meirāne
FOTO: Ieva Salmane

Citi raksti

Somas pilnas ķirbjiem 12.10.10

Jā, varētu teikt, ka tā sajutās visi tie, kas sestdien bija Berga Bazāra „Slow Food” tirdziņā, kura ietvaros notika akcija, kad daži no zemniekiem savus izaudzētos ķirbjus pārdeva tikai par 0,30 Ls/kg, kas bija ļoti izdevīgi, jo parasti šādi ķirbji maksā apmēram ap 1 Ls/kg. Ikvienam bija iespēja iegādāties mums tik zināmos, bet tomēr maz izmantotos un stereotipiem pakļautos ķirbjus. No ārpuses ar izteikti zaļu, zilganu, oranžu...

Vairāk

Iedvesmotāji, jeb lasītāju pavārkonkurss „Riga Food” 15.09.10

Šogad ikgadējā izstādē „Riga Food 2010” piedalījās arī www.cetrassezonas.lv – ne tikai ar savu stendu, bet arī ar pavāru konkursu, kurā startēja mūsu lasītāji. Lai iekļūtu finālā, lasītāji pusfinālā gatavoja vienu ēdienu no pastas, tīģergarnelēm un citrona. Receptes tika publicētas, un tālāko likteni jau noteica portāla balsotāji, iebalsojot finālā četrus dalībniekus. Ar balsošanu gāja raibi, jo kādam labpatikās...

Vairāk

Rīgas kokteilis – ej un balso! 13.06.11

Ceturtdien, 9.jūnija pievakarē ar skaļām ovācijām un augstu emocionālo pacēlumu noslēdzās konkursa „Rīgas kokteilis” pirmā kārta, un tika noteikti trīs labākie kokteiļi, kuri līdz pat jūlija beigām cīnīsies par to, kuram dzērienam turpmāk būs gods nest Rīgas īpašā kokteiļa vārdu. Līdz ar trīs finālistu noteikšanu...

Vairāk

Itāļu vakariņas „Pinot” restorānā 22.12.10

Decembra sākumā mēs saviem lasītājiem organizējām vīna vakariņas ar burvīgiem vīniem no dažādiem Itālijas reģioniem. Šis pasākums notika Vecrīgā, nesen atvērtā restorānā „Pinot”, Grēcinieku ielā 26. Neformālā gaisotnē viesi varēja uzzināt daudz vairāk par itāļu vīniem un tos pagaršot kopā ar atbilstošiem ēdieniem no restorāna šefpavāra Aivja Onzuļa ēdienkartes. Tā kā vīni bija no Itālijas, tad ēdienkarti šefpavārs sastādīja tā...

Vairāk

Diena, kurā ir prieks
Grāmatas „Ēdiena un vīna harmonija” prezentācija
19.12.11

Lai gan katra diena paiet kārtīgā un kaislīgā darbā, ir dienas, kurās, liekas, visas šīs dienas sastājas kopā un notiek kas īpašs. Kas – pirms tam vēl nezini, bet zini, ka tas būs kaut kas tāds, kas pacels spārnos un liks aizdomāties. Viena no tādām dienām bija mūsu dzīvē....

Vairāk

Latvijas vīnziņu čempionāta finālā triumfē Jānis Kaļķis 03.05.12

Latvijas vīnziņu čempionātā „Duval-Leroy balvas izcīņa 2012” par divkārtējo Latvijas čempionu kļuvis „Hotel Jūrmala SPA” vīna eksperts Jānis Kaļķis. Uzvarētājs savas zināšanas varēs papildināt, apmeklējot pasaulslavenā „Duval-Leroy” šampanieša nama vīnogu laukus Šampaņā, Francijā. Savukārt nākamgad J. Kaļķis dosies uz Tokiju Japānā, lai cīnītos par pasaules labākā vīna eksperta titulu...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Electrolux” turpina būt līderis mājas ierīču kategorijā „Dow Jones” ilgtspējas indeksā 22.09.14

Jau astoto gadu pēc kārtas ar ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbību mājas ierīču zīmols „Electrolux” saglabā savas līdera pozīcijas kategorijā „Mājas ierīces” „Dow Jones” pasaules ilgtspējas indeksa vērtējumā (Dow Jones Sustainability World Index).

Rīgas Valdorfskola būs pirmā pašvaldības izglītības iestāde, kurā bērni ēdīs bioloģisko pārtiku 22.09.14

Rīgas Valdorfskola, kurā apvienota gan pamatskola, gan pirmsskolas izglītības iestāde, no šī rudens saviem audzēkņiem nodrošinās ēdienu, kurš daļēji gatavots no bioloģiskiem produktiem. Skola sadarbībā ar vecākiem, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru šogad ir īstenojusi bioloģiskās pārtikas iepirkumu, un skolas un bērnudārza maltīšu gatavošanai tagad izmantos sezonālos bioloģiskos dārzeņus.

Pētījums: Cilvēkiem ir pārāk daudz virtuves piederumu – patiesībā ir nepieciešami tikai 15 22.09.14

Plaša pētījuma rezultāti liecina, ka lielākajai daļai cilvēku ikdienas maltītes gatavošanai ir nepieciešami tikai 15 virtuves piederumi. Tāpat pētījums, kuru veica Somijas vadošais mājsaimniecības, dārza un ārpustelpas produktu ražotājs Fiskars, apliecina, ka lielākajai daļai mājsaimniecību virtuvē trūkst vietas un harmonijas. Pamatojoties uz šo informāciju, Fiskars ir radījis jaunu virtuves piederumu kolekciju Functional Form, kas atvieglo ēdiena gatavošanas procesu.

Jaunais ES energomarķējums putekļusūcējiem ļaus izvēlēties augstvērtīgu ierīci, vienlaikus samazinot elektrības patēriņu 22.09.14

Putekļusūcēja veiktspēja slēpjas ne tikai ierīces jaudā, bet arī vairākos citos kritērijos. Jaunie Eiropas Savienības noteikumi par putekļusūcēju energomarķējumu, kas stājušies spēkā ar 2014. gada septembri, paredz, ka putekļusūcēju produktu grupai jābūt augstai veiktspējai, bet vienlaikus samērīgam elektroenerģijas patēriņam. Energomarķējuma ieviešana putekļusūcēju produktu grupai turpmāk ne vien pasargās patērētājus no nekvalitatīviem produktiem un ietaupīs izdevumus, bet vienlaikus arī samazinās elektroenerģijas patēriņu Eiropā.

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos