Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem

Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem 24.04.12

Liekas, ka katrā lielākā vai mazākā kompānijā pienāk laiks, kad gribas ko īpašu (ja neskaitām, ka jau daudz kas īpašs eksistē), kas liek domāt par jaunām idejām un izpildījumu. Ir reizes, kad šīs jaunās idejas pat nav īpaši jāizdomā, bet tās atnāk pašas. 19. aprīlī šāda īpaša diena un brīdis bija vienai no vecākajām Latvijas saldumu ražotāju kompānijām „Laima”, jo tika atklāts kas jauns un nebijis – šokolādes konfekšu izlase ar nosaukumu „Compliments”.

„Compliments” ir lielas komandas kopdarbs. Pirmo reizi „Laimas” vēsturē ir radīta konfekšu kārba sadarbībā ar četriem Latvijā slaveniem šefpavāriem – Lauri Aleksejevu, Raimondu Zommeru, Jāni Kairi un Havjeru Garsia, kuri sadarbībā ar „Laimas” tehnologiem izstrādājuši īpašo dāvanu sievietēm –  vairākas neatkārtojamas garšas konfektes.

Kā atklāšanā stāstīja kompānijas attīstības projektu vadītāja Dana Pokotinska, pirms dažiem gadiem viņai, viesojoties „Tallink Hotel” un piedaloties saldumu gatavošanā pie konditora Jāņa Kaira, radās ideja, ka vajadzētu izveidot ko tādu, kā tapšanā piedalās cilvēki no citām sfērām. Tomēr laikam ejot, un mēs visi zinām, cik tas ātri iet, nekādi nepietika impulsa šo ideju pat sākt kārtīgi apdomāt. Tad kādu dienu atnācis ciemos Havjers Garsia, kurš stāstījis par lielisko šokolādes un čili savienojumu un par to runājis kā par vienīgo baudu pasaulē. Un tad dzima ideja.

Ideja, kurā vienojās četri pavāri, katrs radot divas konfektes garšas. Tādas garšas, kuras patīk viņiem pašiem un kuras viņi gribētu dāvināt savām dāmām. „Ir liela atšķirība, vai gatavo konfektes, kuras viesi apēdīs šodien vai rīt, vai turpretī gatavo konfektes, kurām jāuzglabājas ilgāk, kas ir pavisam citas zināšanas un prakse,” – ar šādiem vārdiem Lauris Aleksejevs pateicās vienai no tehnoloģēm Annai Iļjinai, jo tikai kopdarbā un ar zināšanām iespējams sapņus īstenot, piedāvājot arī plašākam šokolādes mīļotāju lokam nobaudīt lieliskas un patiesībā unikālas konfektes.

Kompānijas „NP foods” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis ar lepnumu stāstīja par 140 gadu seno stāstu, kad aizsākās fabrikas „Laima” darbība. Tāpat kā toreiz, arī šodien “Laima” ir tikpat cēla un pārliecinoša tajā ko dara - lutina saldummīļus, to darot kvalitatīvi un ar senām zināšanām.

Šīs skaistās apaļās kārbas sevī slēpj dažādas garšas, kuras radījuši četri pavāri. Katram pavāram, kā jau māksliniekam, ir savi iedvesmas avoti, kas liek radīt to, par ko beigās jūsmojam mēs.

Havjers Garsija:

  • pralinē ar zemesriekstiem, sāli un pipariem tumšā šokolādē
  • tekilas garšas krēms ar laima želeju tumšā šokolādē

„Savas konfektes radīju kā pateicību vecmammiņai Enriketai, totonaku cilts indiānietei, jo tieši viņa atvēra durvis uz gastronomisko noslēpumu pasauli, uzdāvinot vienu no vērtīgākajām pavāra dāvanām – garšu.” Havjers dzīvo ar vecmāmiņas iemācīto pārliecību, ka visi ēdieni jāgatavo ar mīlestību, jo tikai tad, kad ēdienam pievienota sirds, tas var izdoties īsteni izcils.

Lauris Aleksejevs:

  • apelsīnu želeja ar šokolādes krēmu tumšā šokolādē
  • piparmētru želeja ar kokosriekstu garšas krēmu tumšā šokolādē

„Nav lietas, kas spētu būt veiksmīgas bez mīlestības, bet, lai rastos mīlestība, ir nepieciešama saskanīga savienība. Piemēram, šokolādes krēms ar apelsīnu želeju tumšajā šokolādē ir ideālais pāris, jo apelsīns ar šokolādi sader perfekti. Savukārt eksotiskākas harmonijas cienītājiem dāvinu piparmētru želejas un kokosriekstu garšas krēma duetu tumšajā šokolādē – tas ir sapnis par svaigumu un Karību jūras paradīzes pludmalēm.”

Raimonds Zommers:

  • marakujas želeja baltā šokolādē
  • ķirbju krēms ar sēkliņām tumšā šokolādē

„Sievietes mīl ar ausīm, vīrieši – ar acīm, bet kurš spēj pretoties tai mīlestībai, ko izstaro šokolāde? Šokolāde sniedz enerģiju un saldina dzīvi, un es pats šokolādi ēdu katru dienu. Varbūt tieši tāpēc vienmēr smaidu un esmu pacilātā noskaņojumā.”

Jānis Kairis:

  • marcipāns ar žāvētiem augļiem un riekstiem tumšā šokolādē
  • pralinē ar karameļu piedevu piena šokolādē

„Pārsteigt ar negaidītu ziedu pušķi – tā ir apveikumu klasika. Bet laba šokolāde spēj daudz vairāk – tā garantē pacilātu garastāvokli, jo dod tonusu un piepilda ar laimes sajūtu. No bērnības atceros konfektes „Serenāde”, kas man šķita garšīgākais, debešķīgākais, kas vien var būt, tāpēc arī savā konfektē iemiesoju žāvētus augļus, riekstus un marcipānu.”

Tieši tikpat unikāls, cik unikālas ir garšas un šie vīrieši, ir arī iepakojums, kā arī tas, ka šīs konfektes netiks piedāvātas visu laiku un vienmēr. Tās saražotas noteiktā daudzumā un būs pieejamas tikai dažus mēnešus, tāpēc visiem vīriešiem, kuri vēlas palutināt savas dāmas, izsakot vislabākos komplimentus, ir laiks to darīt tagad un noteikti ne vienu reizi vien.

Kā vakara nobeigumā teica šarmantā vakara vadītāja Liene Tomsone, kuras dzīve arī nav iedomājama bez šokolādes, – ir grūti saprast, vai komplimenti jāizsaka par lielisko šokolādi vai par lieliskajiem cilvēkiem, kas sanākuši, bet no tā atliek secināt, ka vislabākā kombinācija noteikti ir izvēlēties abus, jo labas šokolādes un mīļu cilvēku nekad nevar būt par daudz. Tiem, kas to novērtē.

Autors: Signe Meirāne
FOTO: Ieva Salmane

Citi raksti

Itālijas saule ziemas aukstumā. Garšu ceļojums ar „Zonin” 13.12.11

Kādā vēlā decembra vakarā, dažas nedēļas pirms gada skaistākajiem svētkiem, restorānā „Riviera” sapulcējās cilvēki, kuri zināja, ka vēlas nobaudīt labu ēdienu, kas saskaņots ar labiem vīniem. Tas bija 7. decembra vakars. Baltvīns gūlās ledusspaiņos, sarkanvīns uz galda...

Vairāk

„Mūsu mantojums” aicina saglabāt tradicionālās ģimenes receptes Latvijā 07.11.13

Lai saglabātu mūsu kultūras mantojumu – izzūdošās, bet tik unikālās Latvijas receptes, kuras omītes un opīši arvien patur prātā, nevis pieraksta recepšu kladēs, lai nodotu tās tālākajām paaudzēm ‒, mēs kopā ar partneriem aizsākam jaunu projektu – Latvijas seno un tradicionālo recepšu un stāstu apkopošanu. Projekta mērķis ir atrast omes un opjus, kuri gatavo ēdienus, kuri vislabāk raksturo dažādu Latvijas reģionu, pilsētu, ciematu un gadsimtu garšas. 

 

Vairāk

Virtuve un foto studija ir atklāta
Pirms lasi, galvenais – apskaties galeriju!
06.08.12

1. augusts mūsu portāla dzīvē ir iezīmējies atkal ar kaut ko jaunu – vienīgās Latvijā apvienotās virtuves un foto studijas atklāšanu. Jā, mums vienā lielā telpā ir virtuve, kurā var pagatavot jebko un uzreiz trīs soļu attālumā vai pat gatavošanas procesā nobildēt. Svaigu un skaistu. Tas viss tikai tāpēc, ka ēdiens ir pelnījis, lai to skaisti nobildētu un tas skaisti izskatītos, un kuram tad vēl, ja ne mums tas ir svarīgi...

Vairāk

Iedvesmotāji, jeb lasītāju pavārkonkurss „Riga Food” 15.09.10

Šogad ikgadējā izstādē „Riga Food 2010” piedalījās arī www.cetrassezonas.lv – ne tikai ar savu stendu, bet arī ar pavāru konkursu, kurā startēja mūsu lasītāji. Lai iekļūtu finālā, lasītāji pusfinālā gatavoja vienu ēdienu no pastas, tīģergarnelēm un citrona. Receptes tika publicētas, un tālāko likteni jau noteica portāla balsotāji, iebalsojot finālā četrus dalībniekus. Ar balsošanu gāja raibi, jo kādam labpatikās...

Vairāk

Jaunās grāmatas tapšana – aizkulises 24.07.12

Esi tu to pamanījis vai ne, bet fakts paliek fakts – Četrassezonas.lv top jauna grāmata. Grāmata, kas dienasgaismu ieraudzīs rudenī, būs lielāka, biezāka un vēl labāka par iepriekšējo. Citādi nemaz nevarētu būt, jo esam tikuši pie jaunas studijas un virtuves, kas bija galvenās redaktores Signes Meirānes un fotogrāfa Armanda Meirāna sapnis, kurš nu ir piepildījies...

Vairāk

Itāļu vakariņas „Pinot” restorānā 22.12.10

Decembra sākumā mēs saviem lasītājiem organizējām vīna vakariņas ar burvīgiem vīniem no dažādiem Itālijas reģioniem. Šis pasākums notika Vecrīgā, nesen atvērtā restorānā „Pinot”, Grēcinieku ielā 26. Neformālā gaisotnē viesi varēja uzzināt daudz vairāk par itāļu vīniem un tos pagaršot kopā ar atbilstošiem ēdieniem no restorāna šefpavāra Aivja Onzuļa ēdienkartes. Tā kā vīni bija no Itālijas, tad ēdienkarti šefpavārs sastādīja tā...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

Atklājot Samsung #FRESH projektu, Rīgā atvērta mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”  21.08.14

Rīga, Latvija – 2014. gada 20. augusts – Līdz šim pamestā un nezālēm aizaugušā pagalmā Stabu un Skolas ielas stūrī atklāta #FRESH mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”, kas darbosies vien divas nedēļas – no 19. augusta līdz 2. septembrim. Teju katru vakaru sabiedrībā populāras personības iejutīsies neparastos ampluā – pie DJ pults, šefpavāru vai kādā citā neierastā tēlā.

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos