Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem

Komplimenti no Laimas un četriem vīriešiem 24.04.12

Liekas, ka katrā lielākā vai mazākā kompānijā pienāk laiks, kad gribas ko īpašu (ja neskaitām, ka jau daudz kas īpašs eksistē), kas liek domāt par jaunām idejām un izpildījumu. Ir reizes, kad šīs jaunās idejas pat nav īpaši jāizdomā, bet tās atnāk pašas. 19. aprīlī šāda īpaša diena un brīdis bija vienai no vecākajām Latvijas saldumu ražotāju kompānijām „Laima”, jo tika atklāts kas jauns un nebijis – šokolādes konfekšu izlase ar nosaukumu „Compliments”.

„Compliments” ir lielas komandas kopdarbs. Pirmo reizi „Laimas” vēsturē ir radīta konfekšu kārba sadarbībā ar četriem Latvijā slaveniem šefpavāriem – Lauri Aleksejevu, Raimondu Zommeru, Jāni Kairi un Havjeru Garsia, kuri sadarbībā ar „Laimas” tehnologiem izstrādājuši īpašo dāvanu sievietēm –  vairākas neatkārtojamas garšas konfektes.

Kā atklāšanā stāstīja kompānijas attīstības projektu vadītāja Dana Pokotinska, pirms dažiem gadiem viņai, viesojoties „Tallink Hotel” un piedaloties saldumu gatavošanā pie konditora Jāņa Kaira, radās ideja, ka vajadzētu izveidot ko tādu, kā tapšanā piedalās cilvēki no citām sfērām. Tomēr laikam ejot, un mēs visi zinām, cik tas ātri iet, nekādi nepietika impulsa šo ideju pat sākt kārtīgi apdomāt. Tad kādu dienu atnācis ciemos Havjers Garsia, kurš stāstījis par lielisko šokolādes un čili savienojumu un par to runājis kā par vienīgo baudu pasaulē. Un tad dzima ideja.

Ideja, kurā vienojās četri pavāri, katrs radot divas konfektes garšas. Tādas garšas, kuras patīk viņiem pašiem un kuras viņi gribētu dāvināt savām dāmām. „Ir liela atšķirība, vai gatavo konfektes, kuras viesi apēdīs šodien vai rīt, vai turpretī gatavo konfektes, kurām jāuzglabājas ilgāk, kas ir pavisam citas zināšanas un prakse,” – ar šādiem vārdiem Lauris Aleksejevs pateicās vienai no tehnoloģēm Annai Iļjinai, jo tikai kopdarbā un ar zināšanām iespējams sapņus īstenot, piedāvājot arī plašākam šokolādes mīļotāju lokam nobaudīt lieliskas un patiesībā unikālas konfektes.

Kompānijas „NP foods” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis ar lepnumu stāstīja par 140 gadu seno stāstu, kad aizsākās fabrikas „Laima” darbība. Tāpat kā toreiz, arī šodien “Laima” ir tikpat cēla un pārliecinoša tajā ko dara - lutina saldummīļus, to darot kvalitatīvi un ar senām zināšanām.

Šīs skaistās apaļās kārbas sevī slēpj dažādas garšas, kuras radījuši četri pavāri. Katram pavāram, kā jau māksliniekam, ir savi iedvesmas avoti, kas liek radīt to, par ko beigās jūsmojam mēs.

Havjers Garsija:

  • pralinē ar zemesriekstiem, sāli un pipariem tumšā šokolādē
  • tekilas garšas krēms ar laima želeju tumšā šokolādē

„Savas konfektes radīju kā pateicību vecmammiņai Enriketai, totonaku cilts indiānietei, jo tieši viņa atvēra durvis uz gastronomisko noslēpumu pasauli, uzdāvinot vienu no vērtīgākajām pavāra dāvanām – garšu.” Havjers dzīvo ar vecmāmiņas iemācīto pārliecību, ka visi ēdieni jāgatavo ar mīlestību, jo tikai tad, kad ēdienam pievienota sirds, tas var izdoties īsteni izcils.

Lauris Aleksejevs:

  • apelsīnu želeja ar šokolādes krēmu tumšā šokolādē
  • piparmētru želeja ar kokosriekstu garšas krēmu tumšā šokolādē

„Nav lietas, kas spētu būt veiksmīgas bez mīlestības, bet, lai rastos mīlestība, ir nepieciešama saskanīga savienība. Piemēram, šokolādes krēms ar apelsīnu želeju tumšajā šokolādē ir ideālais pāris, jo apelsīns ar šokolādi sader perfekti. Savukārt eksotiskākas harmonijas cienītājiem dāvinu piparmētru želejas un kokosriekstu garšas krēma duetu tumšajā šokolādē – tas ir sapnis par svaigumu un Karību jūras paradīzes pludmalēm.”

Raimonds Zommers:

  • marakujas želeja baltā šokolādē
  • ķirbju krēms ar sēkliņām tumšā šokolādē

„Sievietes mīl ar ausīm, vīrieši – ar acīm, bet kurš spēj pretoties tai mīlestībai, ko izstaro šokolāde? Šokolāde sniedz enerģiju un saldina dzīvi, un es pats šokolādi ēdu katru dienu. Varbūt tieši tāpēc vienmēr smaidu un esmu pacilātā noskaņojumā.”

Jānis Kairis:

  • marcipāns ar žāvētiem augļiem un riekstiem tumšā šokolādē
  • pralinē ar karameļu piedevu piena šokolādē

„Pārsteigt ar negaidītu ziedu pušķi – tā ir apveikumu klasika. Bet laba šokolāde spēj daudz vairāk – tā garantē pacilātu garastāvokli, jo dod tonusu un piepilda ar laimes sajūtu. No bērnības atceros konfektes „Serenāde”, kas man šķita garšīgākais, debešķīgākais, kas vien var būt, tāpēc arī savā konfektē iemiesoju žāvētus augļus, riekstus un marcipānu.”

Tieši tikpat unikāls, cik unikālas ir garšas un šie vīrieši, ir arī iepakojums, kā arī tas, ka šīs konfektes netiks piedāvātas visu laiku un vienmēr. Tās saražotas noteiktā daudzumā un būs pieejamas tikai dažus mēnešus, tāpēc visiem vīriešiem, kuri vēlas palutināt savas dāmas, izsakot vislabākos komplimentus, ir laiks to darīt tagad un noteikti ne vienu reizi vien.

Kā vakara nobeigumā teica šarmantā vakara vadītāja Liene Tomsone, kuras dzīve arī nav iedomājama bez šokolādes, – ir grūti saprast, vai komplimenti jāizsaka par lielisko šokolādi vai par lieliskajiem cilvēkiem, kas sanākuši, bet no tā atliek secināt, ka vislabākā kombinācija noteikti ir izvēlēties abus, jo labas šokolādes un mīļu cilvēku nekad nevar būt par daudz. Tiem, kas to novērtē.

Autors: Signe Meirāne
FOTO: Ieva Salmane

Citi raksti

Diena, kurā ir prieks
Grāmatas „Ēdiena un vīna harmonija” prezentācija
19.12.11

Lai gan katra diena paiet kārtīgā un kaislīgā darbā, ir dienas, kurās, liekas, visas šīs dienas sastājas kopā un notiek kas īpašs. Kas – pirms tam vēl nezini, bet zini, ka tas būs kaut kas tāds, kas pacels spārnos un liks aizdomāties. Viena no tādām dienām bija mūsu dzīvē....

Vairāk

Jaunās grāmatas tapšana – aizkulises 24.07.12

Esi tu to pamanījis vai ne, bet fakts paliek fakts – Četrassezonas.lv top jauna grāmata. Grāmata, kas dienasgaismu ieraudzīs rudenī, būs lielāka, biezāka un vēl labāka par iepriekšējo. Citādi nemaz nevarētu būt, jo esam tikuši pie jaunas studijas un virtuves, kas bija galvenās redaktores Signes Meirānes un fotogrāfa Armanda Meirāna sapnis, kurš nu ir piepildījies...

Vairāk

„Mūsu mantojums” aicina saglabāt tradicionālās ģimenes receptes Latvijā 07.11.13

Lai saglabātu mūsu kultūras mantojumu – izzūdošās, bet tik unikālās Latvijas receptes, kuras omītes un opīši arvien patur prātā, nevis pieraksta recepšu kladēs, lai nodotu tās tālākajām paaudzēm ‒, mēs kopā ar partneriem aizsākam jaunu projektu – Latvijas seno un tradicionālo recepšu un stāstu apkopošanu. Projekta mērķis ir atrast omes un opjus, kuri gatavo ēdienus, kuri vislabāk raksturo dažādu Latvijas reģionu, pilsētu, ciematu un gadsimtu garšas. 

 

Vairāk

Kad augsta kvalitāte ir pašsaprotama 19.04.10

Pavisam nesen, 2010. gada 8. aprīlī, tepat Rīgas centrā tika atklāta skaista vieta augstas kvalitātes cienītājiem – tiem, kuriem svarīga gan ēdienu pagatavošana, gan uzglabāšana, gan ekonomiska uz grīdas nokritušo drupaču sasūkšana un pareiza netīro priekšautu izmazgāšana. Tika atklāta Baltijā pirmā „Miele” galerija – vieta, kur vari aiziet apskatīt visu tehniku, ko piedāvā „Miele”, pat tādu, kas pagaidām nav izstādīta citās pasaules valstīs...

Vairāk

Klasika un atklāsmes pie vīna glāzes 11.06.10

Pašās pēdējās maija dienās „Četru sezonu virtuve” rīkoja plašu pavārkursu pasākumu pusotras stundas braucienā ārpus Rīgas, mums tik simpātiskajā „Annas Hotel”, „Annās”. Pasākums bija sadalīts divās daļās, kur pirmajā, sestdienas vakarā, kas arī bija oficiālā darba diena, mēs viesiem pēc darba dienas likām tikai un vienīgi ēst, dzert un klausīties stāstus par vīnu. Savukārt pēc laba nakts miera...

Vairāk

500 labāko ražotāju degustācijas Itālijā 09.08.10

Lai gan starptautiskais Merano vīna festivāls nu jau otro gadu priecēja arī vīna un ēdiena baudītājus Latvijā, tomēr pašā Itālijā un visā pasaulē šis festivāls, kurš svin kvalitāti, kaislību pret ēdienu un tiekšanos pēc labākā, ir zināms nu jau 18 gadus. Šogad tas notiks jau deviņpadsmito reizi, pulcējot elitārus, kvalitatīvus un labus vīna, alus, spirtoto dzērienu un ēdiena ražotājus. Šogad viens no pasaules labākajiem vīna un ēdienu (oenogastronomic) festivāliem norisināsies no 5. līdz 8. novembrim...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Ziņas

Rīgā atvērts pirmais skandināvu zīmola "Iittala" veikals 18.12.14

Iittala ir skandināvu dizaina leģenda un daļa no uzņēmuma Fiskars Group. Pirmais zīmola veikals durvis vēra tieši laikā pirms strauji tuvojošās svētku sezonas, pašā Latvijas galvaspilsētas centrā – pretī Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 24. 120 kvadrātmetrus lielajā veikalā ir pieejama plaša Iittala dizaina objektu kolekcija, tajā skaitā, slaveno Somu dizaineru Kaja Franka (Kaj Franck) un Alvara Ālto (Alvar Aalto) meistardarbi.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos