Brilē krēms (Crème brûlée)

Brilē krēms (Crème brûlée)

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 ml saldā krējuma
  • brūnais cukurs karamelizēšanai

 

Rezultāts:

  • 8 x 200 ml trauciņi

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas.
To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka par 120 grādiem, citādi tas galarezultātā būs nevis krēmīgs, bet graudains. Un, lai arī vairumā recepšu bez olu dzeltenumiem izmanto arī olu baltumus, neiesaku to darīt, jo gatavā krēmā tas atslāņojas un trauciņa apakšā veidojas ūdens.

Pagatavošana:

 

  1. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
  2. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec karsēties. Kad tas sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē, noņem no uguns.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem.
  4. Masu lej trauciņos, aizpildot ⅔. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā ielej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.
  5. Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
  6. Katru trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu un ar virtuves degli to izkausē, pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa, izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Video pamācība "Kā atvērt vaniļas pāksti"

Vaniļas pāksts ir burvīgs produkts - skaists, aromātisks un tik vilinoši garšīgs. Vaniļu pievieno vaniļas mērcei, vārītajam krēmam, kūkām, krēmiem, dažādiem desertiem un pat dzērieniem. Ja zināsi kā pāksti attaisīt, tavas durvis uz jaunu garšu atvērsies.

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Gaisīgais šokolādes krēms

Salds, rūgtens, apelsīnu pikants un tajā pašā laikā tik gaisīgs. Pagatavo vārīto šokolādes krēmu jau dienu iepriekš un tikai tad, kad jāpasniedz, saputo ar...

Vairāk

Receptes bilde

Baltmaizes pudiņš ar lazdu riekstiem un cidoniju sukādēm

"Četru Sezonu Virtuve"

Āboli un cidonijas viens otru papildina ar savu saldeno skābumu, ko bagātina maigais baltmaizes pudiņš. Vislabāk pasniedz siltu...

Vairāk

Receptes bilde

Ķiršu drupačas

"Crumble" jeb drupačas ir perfekts ātrs saldais, kuru var gatavot no visa, kas nāk prātā. Ziemas sezonā ideāli no saldētiem ķiršiem. 25 minūtēs tev ir gatavs...

Vairāk

Receptes bilde

Vārītā krēma un zemeņu deserts

Biezs vārīts krēms ar daudz vaniļas, svaiga un saldena zemeņu mērce, dzeltenā spēles ar sarkano un pa virsu melnā šokolāde ar pistācijām. Viegli, maigi,...

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena sieriņš ar sukādēm un šokolādi

Biezpiena desertos visbiežāk izmanto putukrējumu, bet, izvēloties klasisko vārīto krēmu, priekšplānā iznāk biezpiens, nevis krējums. Garšas nianses piedod...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes kraukšķis ar leite creme

Leite creme ir tipisks portugāļu deserts, kaut kas starp creme brule un vārīto krēmu. Pagatavots iepriekš, tas vēlāk lieliski noder kopā ar šokolādes...

Vairāk

Siltā bumbieru espuma (putas)

"Četru Sezonu Virtuve"

Silts, bet ļoti atsvaidzinošs deserts. Ideāli piemērots pavasara sākumam. Silts un jau vēstī par sauli. Bumbieru cienītāji būs sajūsmā.

Vairāk

Receptes bilde

Karsētā biezpiena, bumbieru un sāļās karameles deserts

Karsētā piena biezpiens ir īsts atklājums – tam ir dabiski saldena, maiga karameļu garša un viegla konsistence.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos