Brilē krēms (Crème brûlée)

Brilē krēms (Crème brûlée)

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 ml saldā krējuma
  • brūnais cukurs karamelizēšanai

 

Rezultāts:

  • 8 x 200 ml trauciņi

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas.
To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka par 120 grādiem, citādi tas galarezultātā būs nevis krēmīgs, bet graudains. Un, lai arī vairumā recepšu bez olu dzeltenumiem izmanto arī olu baltumus, neiesaku to darīt, jo gatavā krēmā tas atslāņojas un trauciņa apakšā veidojas ūdens.

Pagatavošana:

 

  1. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
  2. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec karsēties. Kad tas sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē, noņem no uguns.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem.
  4. Masu lej trauciņos, aizpildot ⅔. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā ielej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.
  5. Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
  6. Katru trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu un ar virtuves degli to izkausē, pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa, izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Video pamācība "Kā atvērt vaniļas pāksti"

Vaniļas pāksts ir burvīgs produkts - skaists, aromātisks un tik vilinoši garšīgs. Vaniļu pievieno vaniļas mērcei, vārītajam krēmam, kūkām, krēmiem, dažādiem desertiem un pat dzērieniem. Ja zināsi kā pāksti attaisīt, tavas durvis uz jaunu garšu atvērsies.

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Piecgraudu deserts

Bieži vien mēs aizmirstam vai pat neiedomājamies, ka kādu klasisku vienā veidā izmantotu produktu var izmantot arī citā veidā. Šīs „Finn Crisp” maizītes...

Vairāk

Fondant au chocolat – šokolādes fondants

"Četru Sezonu Virtuve"

Vislabākais fondants ir tad, kad to, izņemtu no krāsns, pārdur ar dakšiņu, un ārā iztek mīksta šokolādes masa...

Vairāk

Receptes bilde

Ruma trifeles ar valriekstiem un ķiršiem

Trifeles ir našķis, no kā ir neiespējami atteikties pat tiem, kas nav saldummīļi.

Vairāk

Receptes bilde

It kā grieķu saldums

„It kā” tāpēc, ka daļu no sastāvdaļām man iedeva kāds cilvēks, kurš saistīts ar Grieķiju. Taču mirklī, kad sāku mīklu mīcīt, mani pārņēma...

Vairāk

Receptes bilde

Molekulārais tiramisu

"Četru Sezonu Virtuve"

Kolosāla alternatīva klasiskajam tiramisu. Pagatavošana ir ļoti atraktīva, tāpēc pataupi tā pagatavošanu brīdim, kad viesi ir ieradušies.

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti ananasi ar svaigā siera krēmu

Šis ir ļoti ātrs, viegls un aromātisks deserts, kura pagatavošana neprasa gandrīz nemaz darba, bet sniedz tik daudz baudas. Ja šo plāno pasniegt pēc sātīgām...

Vairāk

Receptes bilde

Riekstu krēma-biezpiena sacepums

Patiesībā recepte radās no Nutellas burciņas pārpalikumiem pēc kāda lielāka pasākuma, kurā tā bija obligāta sastāvdaļa. Pašai man Nutella un visi...

Vairāk

Receptes bilde

Balto plūmju drupaču kūka (crumble) ar kokosriekstiem

Lai gan baltās plūmes visiem vienmēr garšo tīrā veidā to salduma dēļ, šad tad gribas tās baudīt kaut kā citādi. Tad pagatavo šo – balto plūmju crumble,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos