Brilē krēms (Crème brûlée)

Brilē krēms (Crème brûlée)

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 ml saldā krējuma
  • brūnais cukurs karamelizēšanai

 

Rezultāts:

  • 8 x 200 ml trauciņi

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas.
To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka par 120 grādiem, citādi tas galarezultātā būs nevis krēmīgs, bet graudains. Un, lai arī vairumā recepšu bez olu dzeltenumiem izmanto arī olu baltumus, neiesaku to darīt, jo gatavā krēmā tas atslāņojas un trauciņa apakšā veidojas ūdens.

Pagatavošana:

 

  1. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
  2. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec karsēties. Kad tas sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē, noņem no uguns.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem.
  4. Masu lej trauciņos, aizpildot ⅔. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā ielej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.
  5. Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
  6. Katru trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu un ar virtuves degli to izkausē, pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa, izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Video pamācība "Kā atvērt vaniļas pāksti"

Vaniļas pāksts ir burvīgs produkts - skaists, aromātisks un tik vilinoši garšīgs. Vaniļu pievieno vaniļas mērcei, vārītajam krēmam, kūkām, krēmiem, dažādiem desertiem un pat dzērieniem. Ja zināsi kā pāksti attaisīt, tavas durvis uz jaunu garšu atvērsies.

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Šokolādes muss

"Četru Sezonu Virtuve"

Muss ir viena no svarīgākajām franču desertu sastāvdaļām. Ir divu veidu musi: olu muss (kas sastāv no itāļu meringa (sakults olu baltums ar vārītu cukuru),...

Vairāk

Receptes bilde

Tiramisu

Šim desertam, kura dzimtene ir Venēcija, ir simtiem recepšu, katrā restorānā no Turīnas līdz pat Apūlijai to pasniedz atšķirīgu, divus vienādus nedabūt,...

Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un plūmju krēms ar cepumiem

Viegls, ātri pagatavojams krēms ar lazdu riekstiem, žāvētām sulīgām plūmēm, amareti cepumiem un šoreiz – negrauzdētiem riekstiem maigākai un dabīgākai...

Vairāk

Receptes bilde

Cepti banāni ar šokolādi

Vienkārši un ātri pagatavojams deserts, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila. Vari to pasniegt šādi vai ar saldējumu.

Vairāk

Receptes bilde

Piena šokolādes muss ar melnās šokolādes gabaliņiem

Salds, maigs, gaisīgs, krēmīgs. Ar pārsteidzošu melnās šokolādes kraukšķi. Piena šokolādes muss, kuram nepievienoju olu, bet kuram viela, kas satur musu...

Vairāk

Zemeņu un baltās šokolādes muss

Zemenes galvenokārt jāēd svaigas, bet ir reizes, kad gribas ko vairāk un saldāk. Lielisks deserts, kuru pagatavot nemaz nav tik grūti, bet iznākums ir gaisīgi...

Vairāk

Receptes bilde

Banānu deserts ar vaniļas mērci un cepumiem

Ar šo vaniļas mērci, šķiet, varētu apēst jebko. Bet tomēr – labāk pamēģini ar banāniem un cepumiem.

Vairāk

Receptes bilde

Melnās šokolādes panna cotta ar rumu

Tik krēmīga, maiga un mutē kūstoša - panna cotta ir desertu klasika. Šķiet, ka nav iespējams to padarīt vēl labāku, bet pamēģini izbaudīt to kopā ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos