Brilē krēms (Crème brûlée)

Brilē krēms (Crème brûlée)

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 ml saldā krējuma
  • brūnais cukurs karamelizēšanai

 

Rezultāts:

  • 8 x 200 ml trauciņi

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas.
To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka par 120 grādiem, citādi tas galarezultātā būs nevis krēmīgs, bet graudains. Un, lai arī vairumā recepšu bez olu dzeltenumiem izmanto arī olu baltumus, neiesaku to darīt, jo gatavā krēmā tas atslāņojas un trauciņa apakšā veidojas ūdens.

Pagatavošana:

 

  1. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
  2. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec karsēties. Kad tas sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē, noņem no uguns.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem.
  4. Masu lej trauciņos, aizpildot ⅔. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā ielej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.
  5. Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
  6. Katru trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu un ar virtuves degli to izkausē, pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa, izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Video pamācība "Kā atvērt vaniļas pāksti"

Vaniļas pāksts ir burvīgs produkts - skaists, aromātisks un tik vilinoši garšīgs. Vaniļu pievieno vaniļas mērcei, vārītajam krēmam, kūkām, krēmiem, dažādiem desertiem un pat dzērieniem. Ja zināsi kā pāksti attaisīt, tavas durvis uz jaunu garšu atvērsies.

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Rīsu un kanēļa pudiņš ar žāvētiem āboliem

Omes vēl arvien žāvē ābolus, kurus ziemā ieliek dāvanu maisā un atsūta mazbērniem. Tikai mūsdienās mēs tos tik daudz neēdam. Lai nemestu ārā, tos vajag...

Vairāk

Receptes bilde

„Baileys” tiramisu

Tiramisu kā tiramisu, bet tad pēkšņi tas atdzīvojas. Pateicoties „Baileys” liķierim, kas to padara par citu tiramisu...

Vairāk

Receptes bilde

Rupjmaizes kārtojums ar Rīgas Melno balzamu

"Četru Sezonu Virtuve"

Rupjmaizes kārtojums ir lielisks izejmateriāls ar kura pamatu var spēlēties pievienojot dažādas garšas. Šoreiz pievienojām maskarpones krēmu un kaltētas...

Vairāk

„Oreo” deserts

Viegli un ātri pagatavojams, maigs, salds, krēmīgs un garšīgs deserts.

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un piparmētru krēms

Viegls, salds, sātīgs un neparasts krēms, kurā apvienojas viss pašmāju (ja neskaita vaniļas pāksti) – rabarberi, piparmētra, salds krējums, piens un cukurs....

Vairāk

Receptes bilde

Ruma trifeles ar valriekstiem un ķiršiem

Trifeles ir našķis, no kā ir neiespējami atteikties pat tiem, kas nav saldummīļi.

Vairāk

Receptes bilde

Macarons à l’abricots et lavande

"Četru Sezonu Virtuve"

Macarons pagatavošana prasa lielu uzmanību, te nevar pienākt pie bļodas, samaisīt un likt cepties. Tādā veidā nekas nesanāks, jo bieži vien, pat ar lielu...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes trifle ar mellenēm

English trifle (angļu deserts) veidi ir dažādi. Vieni – ar cepumiem, citi – ar biskvītu, citi – ar braunijiem. Arī krēmi var būt dažādi – klasiskā...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos