Pikantais liellopa burgers

Pikantais liellopa burgers

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēles Čedaras siera
  • 4 burgera maizes
  • 1 liels tomāts, sagriezts plānās šķēlēs
  • 1 porcija majonēzes mērces

kotletēm:

  • 400 g maltas liellopa gaļas
  • 2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi 
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili 
  • ½ tējk. Kajennas piparu
  • svaigi malti melnie pipari

Lielisks un pikants burgers. Nebrīnies, ka sāli nepievienoju gaļai, bet beigās, jo tas palīdz saglabāt gaļas sulīgumu. Mērci pagatavo, pirms sāc gatavot, un atdzesē, lai tā ir auksta. Tādējādi vēsie gurķi un tomāti, kā arī mērce kopā ar silto pildījumu radīs lielisku vasarīgu harmoniju. Ja patīk asi ēdieni, gaļai pievieno vairāk čili vai Kajennas piparu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grilu.
  2. Tikmēr bļodā sajauc gaļu ar visām gaļas piedevām. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nevajag pārmīcīt. Lai turas kopā. Izveido plakanas kotletes. Uzliec visas uz pannas, kas ietaukota ar eļļu, un grilē.
  3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Tomātus un gurķus sagriez plānās šķēlēs. 
  4. Uz grila liec gaļu un cep gatavu no katras puses pa 5 minūtēm. Kad kotletes gandrīz gatavas, uzliec sildīties burgeru maizes. No sākuma liec uz griezuma vietas, tad apgriez otrādi, Beigās kotletēm uzber sāli un tad uzliec virsū sieru, kam nedaudz ļauj pakust.  
  5. Ņem visu nost. Uz burgera maizes pamatnes liec gaļu. Pa virsu – gurķus, tomātus un tad mērci. Liec virsū otru pusi un pasniedz.


Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Grils"

Receptes bilde

Grilētas maizītes ar cūku pupu un avokado krēmu

Perfektākā vasaras uzkoda, kad cūku pupas ir pašā briedumā un tā vien prasās izmantošanai. Lai nebūtu jāēd tikai ar kefīru, kā bija ierasts bērnībā,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti čili spārniņi ar salātiem

Grila ballītes nav iedomājamas bez grila ēdieniem, tāpēc iedvesmojošu ideju ēdienu izvēlē nekad nevar būt par daudz. Šī ir vienkārši un ātri pagatavojama...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētu aprikožu un halumi siera salāti ar čili

Viegli un sātīgi, pikanti un sāļi saldi salāti. Nekas nav vieglāk pagatavojams kā šis. Un tik skaisti izskatās – jo mijas oranžā aprikoze ar sarkano čili...

Vairāk

Upeņu lapu un bazilika šašliks

Šo recepti aizguvu no kāda paziņas jau gana sen un to pajautāju pēc tam, kad biju pagaršojusi un sapratusi: jā, tas ir kaut kas. Tagad, katru reizi pagaršojot,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts liellopu gaļas steiks ar saldeno sviestu

Ja tev ir laba liellopu gaļa, tad vienīgais, kas vēl nepieciešams, ir grils un interesantākai garšai sviests, kas lēnām kūst uz tikko karsta gaļas gabala....

Vairāk

Receptes bilde

Butes fileja ar baltvīnā karamelizētiem jaunajiem burkāniem

Mēs visi zinām, ka zivis uzturā lietojam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī ir viena no receptēm, kas palīdzēs mums laboties. Karamelizēti jaunie burkāni...

Vairāk

Receptes bilde

Jaunlopa burgeri ar daudz siera

Fotosesijas laikā kāds teica, ka šie ir īstākie veču burgeri. Nez vai tā varētu būt taisnība, bet ja tā, tad es uz mirkli arī kļuvu par vienu no...

Vairāk

Grilēti vistas gabali ar apelsīnu marinādi

Šai receptei izmanto vai nu veselu vistu, vai arī vistas šķiņķīšus. Labāk gan visu vistu, jo tad apmierināsi visas gaumes – būs gan sausāki filejas, gan...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos