Pikantais liellopa burgers

Pikantais liellopa burgers

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēles Čedaras siera
  • 4 burgera maizes
  • 1 liels tomāts, sagriezts plānās šķēlēs
  • 1 porcija majonēzes mērces

kotletēm:

  • 400 g maltas liellopa gaļas
  • 2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi 
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili 
  • ½ tējk. Kajennas piparu
  • svaigi malti melnie pipari

Lielisks un pikants burgers. Nebrīnies, ka sāli nepievienoju gaļai, bet beigās, jo tas palīdz saglabāt gaļas sulīgumu. Mērci pagatavo, pirms sāc gatavot, un atdzesē, lai tā ir auksta. Tādējādi vēsie gurķi un tomāti, kā arī mērce kopā ar silto pildījumu radīs lielisku vasarīgu harmoniju. Ja patīk asi ēdieni, gaļai pievieno vairāk čili vai Kajennas piparu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grilu.
  2. Tikmēr bļodā sajauc gaļu ar visām gaļas piedevām. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nevajag pārmīcīt. Lai turas kopā. Izveido plakanas kotletes. Uzliec visas uz pannas, kas ietaukota ar eļļu, un grilē.
  3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Tomātus un gurķus sagriez plānās šķēlēs. 
  4. Uz grila liec gaļu un cep gatavu no katras puses pa 5 minūtēm. Kad kotletes gandrīz gatavas, uzliec sildīties burgeru maizes. No sākuma liec uz griezuma vietas, tad apgriez otrādi, Beigās kotletēm uzber sāli un tad uzliec virsū sieru, kam nedaudz ļauj pakust.  
  5. Ņem visu nost. Uz burgera maizes pamatnes liec gaļu. Pa virsu – gurķus, tomātus un tad mērci. Liec virsū otru pusi un pasniedz.


Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Grils"

Receptes bilde

Pikantie grila burgeri

Lai gan produktu saraksts un pagatavošanas apraksts liekas biedējoši garš, šādu burgeru patiesībā pagatavot ir ļoti viegli. Ja tev mājās nav iespējas samalt...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts liellopu gaļas steiks ar saldeno sviestu

Ja tev ir laba liellopu gaļa, tad vienīgais, kas vēl nepieciešams, ir grils un interesantākai garšai sviests, kas lēnām kūst uz tikko karsta gaļas gabala....

Vairāk

Receptes bilde

Liellopu burgeri ar bārbekjū mērci, tomātiem un salātiem

Burgeri, lai kādi tie ir, vienmēr ir grila pasākuma vispopulārākais ēdiens, īpaši ja grila svētkos ir bērni. Tad pēc tiem ir rinda. Pagatavoti no labas un...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti trīs zivju iesmi ar „allround BBQ rub”

Zivis ir lieliskas grilēšanai vairāku iemeslu dēļ. Tas ir ātri. Tas ir ļoti garšīgi. Tas izskatās skaisti. Tas ir viegli. Tev atliek vienīgi sadurt uz...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts pavasara cālis ar čili un citronu

Mazie pavasara un kukurūzas cāļi ir ideāli lēnai grilēšanai. Ja šis ir vienīgais ēdiens, tad viens cālis, pasniedzot tikai ar salātiem, jārēķina uz divām...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti tomāti ar zemesriekstu mērci

Šis ir veids, kā tomātus padarīt nedaudz savādākus un iemīlēt no jauna.

Vairāk

Receptes bilde

Brusketa ar grilētiem sparģeļiem un mērci

Sparģeļu laiks nav ilgs. Patiesībā īstais laiks ir gana mazs, bet laba ziņa, ka tos var iegādāties visa gada laikā. Bet pasniegt ārā grilētu var tikai dažus...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēta bagete ar tomātu salātiem un desiņu

Laba bagete, laba desiņa un saldi tomāti. Tas galvenokārt ir viss, kas nepieciešams šim, kā daži droši vien teiktu, hotdogam. Ātri, viegli un garšīgi....

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

Atklājot Samsung #FRESH projektu, Rīgā atvērta mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”  21.08.14

Rīga, Latvija – 2014. gada 20. augusts – Līdz šim pamestā un nezālēm aizaugušā pagalmā Stabu un Skolas ielas stūrī atklāta #FRESH mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”, kas darbosies vien divas nedēļas – no 19. augusta līdz 2. septembrim. Teju katru vakaru sabiedrībā populāras personības iejutīsies neparastos ampluā – pie DJ pults, šefpavāru vai kādā citā neierastā tēlā.

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos