Pikantais liellopa burgers

Pikantais liellopa burgers

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēles Čedaras siera
  • 4 burgera maizes
  • 1 liels tomāts, sagriezts plānās šķēlēs
  • 1 porcija majonēzes mērces

kotletēm:

  • 400 g maltas liellopa gaļas
  • 2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi 
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili 
  • ½ tējk. Kajennas piparu
  • svaigi malti melnie pipari

Lielisks un pikants burgers. Nebrīnies, ka sāli nepievienoju gaļai, bet beigās, jo tas palīdz saglabāt gaļas sulīgumu. Mērci pagatavo, pirms sāc gatavot, un atdzesē, lai tā ir auksta. Tādējādi vēsie gurķi un tomāti, kā arī mērce kopā ar silto pildījumu radīs lielisku vasarīgu harmoniju. Ja patīk asi ēdieni, gaļai pievieno vairāk čili vai Kajennas piparu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grilu.
  2. Tikmēr bļodā sajauc gaļu ar visām gaļas piedevām. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nevajag pārmīcīt. Lai turas kopā. Izveido plakanas kotletes. Uzliec visas uz pannas, kas ietaukota ar eļļu, un grilē.
  3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Tomātus un gurķus sagriez plānās šķēlēs. 
  4. Uz grila liec gaļu un cep gatavu no katras puses pa 5 minūtēm. Kad kotletes gandrīz gatavas, uzliec sildīties burgeru maizes. No sākuma liec uz griezuma vietas, tad apgriez otrādi, Beigās kotletēm uzber sāli un tad uzliec virsū sieru, kam nedaudz ļauj pakust.  
  5. Ņem visu nost. Uz burgera maizes pamatnes liec gaļu. Pa virsu – gurķus, tomātus un tad mērci. Liec virsū otru pusi un pasniedz.


Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Grils"

Receptes bilde

Grilēts pavasara cālis ar čili un citronu

Mazie pavasara un kukurūzas cāļi ir ideāli lēnai grilēšanai. Ja šis ir vienīgais ēdiens, tad viens cālis, pasniedzot tikai ar salātiem, jārēķina uz divām...

Vairāk

Receptes bilde

Krēmīgā grila mērce

Krēmīgā mērce, kuras pamatā ir majonēze visgardākā sanāks, ja to gatavosi no pašu gatavotas majonēzes. Ja ne, tad izvēlies kādu ļoti labu un maigu. Šādu...

Vairāk

Receptes bilde

Cūku pupu brusketas ar cieto sieru

Cūku pupas ir mūsu dārgums, kurš ir pavisam nenovērtēts. Te tās ir kopā ar pašmāju „Monterigo” sieru un svaigām bazilika lapiņām. Perfekti. Tiešām....

Vairāk

Grilēti vistas gabaliņi ar garšaugiem, ķiplokiem un citronu

Raudene manās acīs ir lielisks vistas gaļas sabiedrotais. Un te tas arī pierādās. Kopā ar citronu un baltvīnu, pastāvot vismaz 12 stundas, vistiņa...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts liellopu gaļas steiks ar saldeno sviestu

Ja tev ir laba liellopu gaļa, tad vienīgais, kas vēl nepieciešams, ir grils un interesantākai garšai sviests, kas lēnām kūst uz tikko karsta gaļas gabala....

Vairāk

Grilēti vistas gabali ar apelsīnu marinādi

Šai receptei izmanto vai nu veselu vistu, vai arī vistas šķiņķīšus. Labāk gan visu vistu, jo tad apmierināsi visas gaumes – būs gan sausāki filejas, gan...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas paprikas salāti ar brinzu

Paprika ir lielisks vasaras grila ēdiens, jo tās pagatavošana ir tik vienkārša, bet garša – tik lieliska. Paprikas saldenums ir lielisks partneris ar sāļo...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti akniņu un bekona iesmiņi ķiploku marinādē

Aknas sava ātrā pagatavošanas laika dēļ ir lielisks grila materiāls, jo neprasa daudz laika pagatavošanai. Sadurtas uz iesmiem ar vītinātu bekonu, tās kļūst...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos