Pikantais liellopa burgers

Pikantais liellopa burgers

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēles Čedaras siera
  • 4 burgera maizes
  • 1 liels tomāts, sagriezts plānās šķēlēs
  • 1 porcija majonēzes mērces

kotletēm:

  • 400 g maltas liellopa gaļas
  • 2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi 
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili 
  • ½ tējk. Kajennas piparu
  • svaigi malti melnie pipari

Lielisks un pikants burgers. Nebrīnies, ka sāli nepievienoju gaļai, bet beigās, jo tas palīdz saglabāt gaļas sulīgumu. Mērci pagatavo, pirms sāc gatavot, un atdzesē, lai tā ir auksta. Tādējādi vēsie gurķi un tomāti, kā arī mērce kopā ar silto pildījumu radīs lielisku vasarīgu harmoniju. Ja patīk asi ēdieni, gaļai pievieno vairāk čili vai Kajennas piparu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grilu.
  2. Tikmēr bļodā sajauc gaļu ar visām gaļas piedevām. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nevajag pārmīcīt. Lai turas kopā. Izveido plakanas kotletes. Uzliec visas uz pannas, kas ietaukota ar eļļu, un grilē.
  3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Tomātus un gurķus sagriez plānās šķēlēs. 
  4. Uz grila liec gaļu un cep gatavu no katras puses pa 5 minūtēm. Kad kotletes gandrīz gatavas, uzliec sildīties burgeru maizes. No sākuma liec uz griezuma vietas, tad apgriez otrādi, Beigās kotletēm uzber sāli un tad uzliec virsū sieru, kam nedaudz ļauj pakust.  
  5. Ņem visu nost. Uz burgera maizes pamatnes liec gaļu. Pa virsu – gurķus, tomātus un tad mērci. Liec virsū otru pusi un pasniedz.


Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Grils"

Receptes bilde

Grilēti kartupeļi ar balto mērci un zaļumiem

Jaunie kartupeļi, lai kā tos pagatavotu, ir dievīgi. Uz grila cepti, kopā ar olīveļļu un īpašo grila aromātu tie ir vēl lieliskāki. Un kopā ar mērci,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas maizītes ar cūku pupu un avokado krēmu

Perfektākā vasaras uzkoda, kad cūku pupas ir pašā briedumā un tā vien prasās izmantošanai. Lai nebūtu jāēd tikai ar kefīru, kā bija ierasts bērnībā,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēta forele folijā

Šādi grilēta forele neaizņem daudz vietas, jo to var nolikt malā un uz centrālās daļas grilēt ko citu. Pateicoties folijai, tā saglabā visus aromātus un...

Vairāk

Receptes bilde

Grila šokolādes suflē ar zilo sieru

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir ne tikai viegls, bet arī interesants un garšīgs melnās šokolādes suflē ar gabaliņu zilā siera. Šādu suflē vari pagatavot arī izbraukuma piknikā,...

Vairāk

Receptes bilde

Pikantais liellopa burgers

Lielisks un pikants burgers. Nebrīnies, ka sāli nepievienoju gaļai, bet beigās, jo tas palīdz saglabāt gaļas sulīgumu. Mērci pagatavo, pirms sāc gatavot, un...

Vairāk

Upeņu lapu un bazilika šašliks

Šo recepti aizguvu no kāda paziņas jau gana sen un to pajautāju pēc tam, kad biju pagaršojusi un sapratusi: jā, tas ir kaut kas. Tagad, katru reizi pagaršojot,...

Vairāk

Receptes bilde

Zaļumu mērce grilam

Lieliska, vienkārša, svaiga un aromātiska mērce, kura lieliski saderēs ar grilētu lasi un foreli. Bet tas nav viss, jo lieliski sader arī ar grilētiem...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēta vistas fileja ar koriandru, čili un persikiem

Pavisam vienkāršs ēdiens – vista uz grila, zaļumi, vasarīgie persiki. Mijas saldenais persiks ar cukuru, vistas baltā gaļa un pikantā čili eļļa – mēli...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Uzkopšanas ierīču marķēšana viesusi pārmaiņas putekļusūcēju tirgū 09.04.15

Patērētāji kļuvuši izglītotāki un spēj putekļusūcēju tirgū atšķirt un izvēlēties labāko – jaunu marķējumu ieviešana ir ļāvusi patērētājiem objektīvi izvērtēt atšķirīgus modeļus un izvēlēties sev piemērotāko. Tā rezultātā dažu ražotāju skaļi reklamēti produkti ir zaudējuši savas pozīcijas, bet citi, savukārt, tieši tās ir stiprinājuši.

Ruutu vāžu kolekcija saņem Red Dot dizaina balvu 09.04.15

Skandināvu dizaina leģenda Iittala ir lepna paziņot, ka Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) radītā vāžu kolekcija Ruutu ieguvusi prestižo Red Dot Product Design 2015 balvu.

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos