Pikantais liellopa burgers

Pikantais liellopa burgers

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēles Čedaras siera
  • 4 burgera maizes
  • 1 liels tomāts, sagriezts plānās šķēlēs
  • 1 porcija majonēzes mērces

kotletēm:

  • 400 g maltas liellopa gaļas
  • 2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi 
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili 
  • ½ tējk. Kajennas piparu
  • svaigi malti melnie pipari

Lielisks un pikants burgers. Nebrīnies, ka sāli nepievienoju gaļai, bet beigās, jo tas palīdz saglabāt gaļas sulīgumu. Mērci pagatavo, pirms sāc gatavot, un atdzesē, lai tā ir auksta. Tādējādi vēsie gurķi un tomāti, kā arī mērce kopā ar silto pildījumu radīs lielisku vasarīgu harmoniju. Ja patīk asi ēdieni, gaļai pievieno vairāk čili vai Kajennas piparu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grilu.
  2. Tikmēr bļodā sajauc gaļu ar visām gaļas piedevām. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nevajag pārmīcīt. Lai turas kopā. Izveido plakanas kotletes. Uzliec visas uz pannas, kas ietaukota ar eļļu, un grilē.
  3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Tomātus un gurķus sagriez plānās šķēlēs. 
  4. Uz grila liec gaļu un cep gatavu no katras puses pa 5 minūtēm. Kad kotletes gandrīz gatavas, uzliec sildīties burgeru maizes. No sākuma liec uz griezuma vietas, tad apgriez otrādi, Beigās kotletēm uzber sāli un tad uzliec virsū sieru, kam nedaudz ļauj pakust.  
  5. Ņem visu nost. Uz burgera maizes pamatnes liec gaļu. Pa virsu – gurķus, tomātus un tad mērci. Liec virsū otru pusi un pasniedz.


Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Grils"

Receptes bilde

Grilētu aprikožu un halumi siera salāti ar čili

Viegli un sātīgi, pikanti un sāļi saldi salāti. Nekas nav vieglāk pagatavojams kā šis. Un tik skaisti izskatās – jo mijas oranžā aprikoze ar sarkano čili...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkanie grila salāti

Šādi salāti ir universāli. Tie derēs kā pildījums dažādos burgeros vai sendvičos, bet tikpat labi ar dažādiem grilētiem ēdieniem – gan zivi, gan gaļu....

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas jēra karbonādes jogurta marinādē

Vakarā aizvākojamā traukā ieliec gaļu, pielej jogurtu un pieliec garšvielu maisījumu. Viss. Tavs lielākais darbs ir izdarīts. Nākamajā dienā uzkarsē grilu,...

Vairāk

Receptes bilde

Grila šokolādes suflē ar zilo sieru

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir ne tikai viegls, bet arī interesants un garšīgs melnās šokolādes suflē ar gabaliņu zilā siera. Šādu suflē vari pagatavot arī izbraukuma piknikā,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts liellopu gaļas steiks ar saldeno sviestu

Ja tev ir laba liellopu gaļa, tad vienīgais, kas vēl nepieciešams, ir grils un interesantākai garšai sviests, kas lēnām kūst uz tikko karsta gaļas gabala....

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti čili spārniņi ar salātiem

Grila ballītes nav iedomājamas bez grila ēdieniem, tāpēc iedvesmojošu ideju ēdienu izvēlē nekad nevar būt par daudz. Šī ir vienkārši un ātri pagatavojama...

Vairāk

Receptes bilde

Krēmīgā grila mērce

Krēmīgā mērce, kuras pamatā ir majonēze visgardākā sanāks, ja to gatavosi no pašu gatavotas majonēzes. Ja ne, tad izvēlies kādu ļoti labu un maigu. Šādu...

Vairāk

Receptes bilde

Liellopu burgeri ar bārbekjū mērci, tomātiem un salātiem

Burgeri, lai kādi tie ir, vienmēr ir grila pasākuma vispopulārākais ēdiens, īpaši ja grila svētkos ir bērni. Tad pēc tiem ir rinda. Pagatavoti no labas un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos