Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 g digestive cepumu
  • 100 g sviesta, izkausēts

siera masai:

  • 10 želatīna plāksnes
  • 400 g krēmsiera
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 ml salda krējuma (1/2 un 1/2)
  • 60 g pūdercukura
  • 10 g vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari uzbērt vai nu rupji kapātu melno šokolādi, vai – vēl labāk – sakapātas kakao pupiņas.

Pagatavošana:

  1. Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu (iekšējo malu izmērs 16 x 16 cm).
  2. Blenderī liec cepumus un sablenderē, lai ir teju vai pulveris. To vari izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Liec cepumus bļodā, pievieno sviestu un samaisi. Cepumus ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un tie ir pa visu pannas pamatni.
  3. Bļodā aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes un paturi 5–10 minūtes.
  4. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi, 125 ml salda krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspied no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
  5. Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto krēmsieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml salda krējuma un vēl puto kādu minūti.
  6. Tad katliņā vēlreiz samaisi balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie krēmsiera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
  7. Šo visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja turēsi ilgāk, pārklāj pannu ar pārtikas plēvi.
  8. Sagriez gabaliņos un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

vacatio

15.04.2014.

Ar ko želatīna plāksnes ir labākas par graudaino želatīnu un kur tās var noirkt? Kādu krēmsieru lietojat? (esmu vairākkārt "iegrābusies" sāļajos krēmsieros (Philadelphia) un tas nu īsti nav mans - sāļš siers ar cukuru).

CetrasSezonas

24.04.2012.

Jā, var! Lūk, mūsu recepte: http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/cepumi/recipe.php?id=4972

Ferfreak

24.04.2012.

Vai Digestive vietā auzu pārslu cepumi derēs? Vai sviesta daudzumu tas maina vai var tikpat?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Bolo de Noz e Cenoura

Viens no brokastu gardumiem, ko mēs ēdām „Quinta do Portal” viesu namā, kaut kur pavisam augstu Douru kalnu augstienēs. Sulīga, ne pārāk salda, ar nelielu...

Vairāk

Receptes bilde

Magoņu mafini ar olu baltumu cepurīti

Šie ir burvīgi, sulīgi un gaisīgi mafini, kas skaisti izskatās tieši ar balto cepurīti. Kā radīti svētkiem. Un tajā pašā laikā tik viegli pagatavojami.

Vairāk

Receptes bilde

Klaudijas draudzenes madeleines

Madeleine ir viens no daudzajiem konditorejas izstrādājumiem, ar kuriem satiksies daudzos Francijas veikalos, boulangeries un patisseries. Ir dažādas receptes –...

Vairāk

„Vītolbergs” siera bumbiņas gougeres

Gougeres ir klasisks franču konditorejas izstrādājums, ko gatavo no plaucētas mīklas, kurai beigās pievieno sieru. Svarīgākais šajā receptē ir izmantot sieru,...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu un plūmju pilngraudu mafini ar mandelēm

Mīksti un sulīgi, maigi un saldi. Nedaudz atgādina riekstus, nedaudz plūmes un mandeles ar medu. Ideāls našķis gan brokastīs, gan launagā, ko novērtēs gan...

Vairāk

Bolo de Laranja

Portugāli mīl ēst kūkas – brokastīs, pusdienās un vakariņās. Viņi tās netaisa sarežģītas, tomēr garšīgas. Šo kūku saulainas februāra dienas...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu un persiku kēksiņi

Šie gaisīgie, maigie un baltie kēksiņi (kuri manā prātā ir cupcakes, bet tā neesot pareizi rakstīt) ir lielisks ēdiens bērnu ballītēs, bet ne tikai....

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un mandeļu mafini

Sulīgi, blīvi un skābeni saldi. Neliels kraukšķīgums no mandelēm. Tā kā nav pievienoti piena produkti, mafini būs gana gaiši. Tomēr garšu tas nemaina. Un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Uzkopšanas ierīču marķēšana viesusi pārmaiņas putekļusūcēju tirgū 09.04.15

Patērētāji kļuvuši izglītotāki un spēj putekļusūcēju tirgū atšķirt un izvēlēties labāko – jaunu marķējumu ieviešana ir ļāvusi patērētājiem objektīvi izvērtēt atšķirīgus modeļus un izvēlēties sev piemērotāko. Tā rezultātā dažu ražotāju skaļi reklamēti produkti ir zaudējuši savas pozīcijas, bet citi, savukārt, tieši tās ir stiprinājuši.

Ruutu vāžu kolekcija saņem Red Dot dizaina balvu 09.04.15

Skandināvu dizaina leģenda Iittala ir lepna paziņot, ka Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) radītā vāžu kolekcija Ruutu ieguvusi prestižo Red Dot Product Design 2015 balvu.

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos