Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 g digestive cepumu
  • 100 g sviesta, izkausēts

siera masai:

  • 10 želatīna plāksnes
  • 400 g krēmsiera
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 ml salda krējuma (1/2 un 1/2)
  • 60 g pūdercukura
  • 10 g vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari uzbērt vai nu rupji kapātu melno šokolādi, vai – vēl labāk – sakapātas kakao pupiņas.

Pagatavošana:

  1. Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu (iekšējo malu izmērs 16 x 16 cm).
  2. Blenderī liec cepumus un sablenderē, lai ir teju vai pulveris. To vari izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Liec cepumus bļodā, pievieno sviestu un samaisi. Cepumus ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un tie ir pa visu pannas pamatni.
  3. Bļodā aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes un paturi 5–10 minūtes.
  4. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi, 125 ml salda krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspied no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
  5. Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto krēmsieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml salda krējuma un vēl puto kādu minūti.
  6. Tad katliņā vēlreiz samaisi balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie krēmsiera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
  7. Šo visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja turēsi ilgāk, pārklāj pannu ar pārtikas plēvi.
  8. Sagriez gabaliņos un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

vacatio

15.04.2014.

Ar ko želatīna plāksnes ir labākas par graudaino želatīnu un kur tās var noirkt? Kādu krēmsieru lietojat? (esmu vairākkārt "iegrābusies" sāļajos krēmsieros (Philadelphia) un tas nu īsti nav mans - sāļš siers ar cukuru).

CetrasSezonas

24.04.2012.

Jā, var! Lūk, mūsu recepte: http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/cepumi/recipe.php?id=4972

Ferfreak

24.04.2012.

Vai Digestive vietā auzu pārslu cepumi derēs? Vai sviesta daudzumu tas maina vai var tikpat?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Dubultie aveņu groziņi

Vienkārša recepte, kur vienīgais ilgais un sarežģītais posms ir gaidīšana, kamēr viss atdziest. Citādi vienkārša un tik avenīga recepte, ka no šāda...

Vairāk

Bolo de Laranja

Portugāli mīl ēst kūkas – brokastīs, pusdienās un vakariņās. Viņi tās netaisa sarežģītas, tomēr garšīgas. Šo kūku saulainas februāra dienas...

Vairāk

Receptes bilde

Biešu un mandeļu kēkss ar balto šokolādi

Ļoti garšīgs, bet ļoti trausls kēkss, kurā, par prieku kviešu miltu neēdājiem, nav šo miltu, bet gan tikai mandeļu milti. Sulīgs un tik gards. Īpašu garšu...

Vairāk

Receptes bilde

Trīs iespēju aveņu ievārījuma mafini

Nekad, nekad nevajag mest ārā to, kas nav jāmet ārā. Pat tad, kad jau ir pienākusi teju vasara un dārzā jau gatavas pirmās ogas, ievārījums, kas aizņem...

Vairāk

Receptes bilde

Klaudijas draudzenes madeleines

Madeleine ir viens no daudzajiem konditorejas izstrādājumiem, ar kuriem satiksies daudzos Francijas veikalos, boulangeries un patisseries. Ir dažādas receptes –...

Vairāk

Bûche de Reims

„Bûche de Reims”, kas nozīmē „Reimsas pagale”, ir klasiska Šampaņas galvaspilsētas Reimsas kūka, kuru gatavo no „Rose Biscuit de Reims”. Cepumi ir...

Vairāk

Baltās šokolādes un Brazīlijas riekstu mafini ar ananasiem

Mafini ir lielisks konditorejas izstrādājums galvenokārt tāpēc, ka tie ir viegli pagatavojami, nedaudz pamainot – vienmēr interesanti un var būt gan sāļi, gan...

Vairāk

Receptes bilde

Magoņu mafini ar olu baltumu cepurīti

Šie ir burvīgi, sulīgi un gaisīgi mafini, kas skaisti izskatās tieši ar balto cepurīti. Kā radīti svētkiem. Un tajā pašā laikā tik viegli pagatavojami.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos