Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 g digestive cepumu
  • 100 g sviesta, izkausēts

siera masai:

  • 10 želatīna plāksnes
  • 400 g krēmsiera
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 ml salda krējuma (1/2 un 1/2)
  • 60 g pūdercukura
  • 10 g vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari uzbērt vai nu rupji kapātu melno šokolādi, vai – vēl labāk – sakapātas kakao pupiņas.

Pagatavošana:

  1. Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu (iekšējo malu izmērs 16 x 16 cm).
  2. Blenderī liec cepumus un sablenderē, lai ir teju vai pulveris. To vari izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Liec cepumus bļodā, pievieno sviestu un samaisi. Cepumus ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un tie ir pa visu pannas pamatni.
  3. Bļodā aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes un paturi 5–10 minūtes.
  4. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi, 125 ml salda krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspied no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
  5. Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto krēmsieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml salda krējuma un vēl puto kādu minūti.
  6. Tad katliņā vēlreiz samaisi balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie krēmsiera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
  7. Šo visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja turēsi ilgāk, pārklāj pannu ar pārtikas plēvi.
  8. Sagriez gabaliņos un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

vacatio

15.04.2014.

Ar ko želatīna plāksnes ir labākas par graudaino želatīnu un kur tās var noirkt? Kādu krēmsieru lietojat? (esmu vairākkārt "iegrābusies" sāļajos krēmsieros (Philadelphia) un tas nu īsti nav mans - sāļš siers ar cukuru).

CetrasSezonas

24.04.2012.

Jā, var! Lūk, mūsu recepte: http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/cepumi/recipe.php?id=4972

Ferfreak

24.04.2012.

Vai Digestive vietā auzu pārslu cepumi derēs? Vai sviesta daudzumu tas maina vai var tikpat?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Persiku un magoņu mafini

Trausli, gaisīgi un pufīgi mafini, kurus ēdot atceries, cik dažreiz mēdz būt kaitinoši, kad magoņu sēkliņas iestrēgst starp zobiem.

Vairāk

Receptes bilde

Laša, spinātu un olu pīrādziņi

Lieldienām piestāv lasis, spināti un, protams, olas. Ja nu kādam olas negribas, tad pildījumā var likt vairāk spinātu un laša. Bet, ja arī laša pildījums...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais kēkss „Pasaciņa”

Šo kēksu Vēsmas kundze cepa, liekot meistara eksāmenu. Recepti vajadzēja izdomāt pašai, jo nedrīkstēja gatavot neko tādu, kas jau bija receptūrā.

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes īrisu šķēles

Gatavojot kukurūzas un īrisu desu, iedomājos, cik gardi būtu, ja to pagatavotu ar šokolādi. Un ir arī. Nedaudz citādi, un vēl cepumi un mandeles, bet ir ļoti...

Vairāk

Receptes bilde

Itāļu saldo vīnogu maize

Ar šādu maizes gatavošanas principu un līdzīgu recepti iepazinos kādā itāļu desertu grāmatā. Man šī maizīte asociējas ar vīnogu ražas novākšanas laiku...

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgā rabarberu kūka (bez glutēna)

Šīs kūkas pamatā ir diezgan daudz mandeļu miltu, kas varbūt to padara par nedaudz ekskluzīvu, bet ne tiem, kuriem ir alerģija pret miltiem, kas satur glutēnu,...

Vairāk

Receptes bilde

Biešu un mandeļu kēkss ar balto šokolādi

Ļoti garšīgs, bet ļoti trausls kēkss, kurā, par prieku kviešu miltu neēdājiem, nav šo miltu, bet gan tikai mandeļu milti. Sulīgs un tik gards. Īpašu garšu...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un mandeļu mafini

Sulīgi, blīvi un skābeni saldi. Neliels kraukšķīgums no mandelēm. Tā kā nav pievienoti piena produkti, mafini būs gana gaiši. Tomēr garšu tas nemaina. Un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos