Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 g digestive cepumu
  • 100 g sviesta, izkausēts

siera masai:

  • 10 želatīna plāksnes
  • 400 g krēmsiera
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 ml salda krējuma (1/2 un 1/2)
  • 60 g pūdercukura
  • 10 g vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari uzbērt vai nu rupji kapātu melno šokolādi, vai – vēl labāk – sakapātas kakao pupiņas.

Pagatavošana:

  1. Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu (iekšējo malu izmērs 16 x 16 cm).
  2. Blenderī liec cepumus un sablenderē, lai ir teju vai pulveris. To vari izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Liec cepumus bļodā, pievieno sviestu un samaisi. Cepumus ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un tie ir pa visu pannas pamatni.
  3. Bļodā aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes un paturi 5–10 minūtes.
  4. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi, 125 ml salda krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspied no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
  5. Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto krēmsieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml salda krējuma un vēl puto kādu minūti.
  6. Tad katliņā vēlreiz samaisi balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie krēmsiera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
  7. Šo visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja turēsi ilgāk, pārklāj pannu ar pārtikas plēvi.
  8. Sagriez gabaliņos un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

vacatio

15.04.2014.

Ar ko želatīna plāksnes ir labākas par graudaino želatīnu un kur tās var noirkt? Kādu krēmsieru lietojat? (esmu vairākkārt "iegrābusies" sāļajos krēmsieros (Philadelphia) un tas nu īsti nav mans - sāļš siers ar cukuru).

CetrasSezonas

24.04.2012.

Jā, var! Lūk, mūsu recepte: http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/cepumi/recipe.php?id=4972

Ferfreak

24.04.2012.

Vai Digestive vietā auzu pārslu cepumi derēs? Vai sviesta daudzumu tas maina vai var tikpat?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Bolo de Laranja

Portugāli mīl ēst kūkas – brokastīs, pusdienās un vakariņās. Viņi tās netaisa sarežģītas, tomēr garšīgas. Šo kūku saulainas februāra dienas...

Vairāk

Receptes bilde

Maigā zemeņu kūciņa

Ne vienmēr kūkas jācep ilgi un sarežģīti. Bet lai vai cik viegli to pagatavot, vienmēr ir kāds knifs, kāpēc tā ir laba. Šoreiz knifi ir divi. Pirmkārt,...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes īrisi (fudge)

SĀTĪGS GARDUMS

Šis gardums ir ļoti sātīgs – pietiks ar mazu gabaliņu, lai apmierinātu savu tieksmi pēc šokolādes.

Vairāk

Receptes bilde

Persiku un magoņu mafini

Trausli, gaisīgi un pufīgi mafini, kurus ēdot atceries, cik dažreiz mēdz būt kaitinoši, kad magoņu sēkliņas iestrēgst starp zobiem.

Vairāk

Receptes bilde

Citronu, mandeļu un lavandas kēkss

Citrons ar lavandu ne tikai sader garšas ziņā, bet arī krāsu ziņā, jo izteikti dzeltenais pievelk violeto. Ja vēlies dāvināt, izrotā kēksu ar vijolīšu...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu, kanēļa un lazdu riekstu mafini

Kas gan ir rudens bez āboliem, kanēļa un lazdu riekstiem. Tieši tapēc, šie mafini būs viens no taviem rudens našķiem – sulīgs un skābeni salds mafins ar...

Vairāk

Receptes bilde

Armanda omes ābolkūka

Šī kūkas recepte nāk no mana vīra omes, un man nav ne mazāko šaubu, ka tādas kūkas cepa visas Latvijas vecmāmiņas, man pat liekas, ka arī mana. Lai gan...

Vairāk

Marcipāna un ķiršu mafini

Marcipāns un ķirši ir divas ideālas vienas kombinācijas sastāvdaļas. Šī recepte derēs gan tad, kad vienkārši sagribas ko gardu, gan tad, kad vajadzīgs...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Ziņas

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Profesionāļi rada jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena”: virtuve bez robežām 11.11.14

Lai mājas virtuvē ienestu profesionāla pavāra cienīgu ekipējumu, apvienojot to ar radošu interjera risinājumu, sadarbību uzsākuši virtuves zīmols „Poggenpohl” un mājas ierīču zīmols „Electrolux”, radot jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena” („The Fourth Wall”).

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos